UK nu pune ‘bețe-n roate’ exporturilor de vaccin

Publicat:

Premierul britanic Boris Johnson a respins miercuri sugestia că guvernul său blochează exporturile de vaccinuri sau componente de vaccinuri anti-COVID-19, în pofida comentariilor făcute în ajun de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, transmit Reuters, AFP şi dpa, potrivit agerpres.

”Putem fi mândri de sprijinul pe care Regatul Unit l-a dat răspunsului internaţional la COVID-19. … De aceea, doresc să corectez sugestia făcută de preşedintele Consiliului European că Regatul Unit a blocat exporturi de vaccinuri”, a spus Johnson, în cadrul unei interpelări parlamentare.


Citește și: Misiunea Gărzii Naționale la Capitoliu a fost prelungită

”Vreau să fiu clar: nu am blocat exportul nici măcar al unei singure doze de vaccin anti-COVID-19 sau al componentelor de vaccin. Această pandemie ne-a pus pe toţi de aceeaşi parte în lupta pentru sănătate globală, ne opunem naţionalismului vaccinurilor în toate formele sale”, a explicat şeful executivului britanic.

Referitor la campania de vaccinare anti-COVID-19, Charles Michel a declarat miercuri seară că Uniunea Europeană nu se foloseşte de vaccinuri pentru a face propagandă după modelul Rusiei şi al Chinei şi a apărat un sistem de control al exporturilor de vaccinuri produse în ţările UE, sistem invocat de Italia săptămâna trecută pentru a bloca un transport cu vaccinuri AstraZeneca către Australia.

Citește și: Consulul polonez din Belarus a fost EXPULZAT

El a subliniat că fără Europa nu ar fi fost posibile dezvoltarea şi producerea mai multor vaccinuri în mai puţin de un an, iar solidaritatea UE a ajutat ţările mai sărace să obţină primele doze de vaccin anti-COVID-19. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.