UK: Sute de migranţi au fost mutaţi dintr-un centru de procesare supraaglomerat

Publicat:

Sute de migranţi au fost mutaţi dintr-un centru de procesare în regiunea britanică Kent în urma temerilor că a devenit periculos de supraaglomerat, relatează miercuri DPA, potrivit agerpres.

Ministrul imigrării Robert Jenrick a anunţat că numărul migranţilor la centrul din Manston “a scăzut substanţial” marţi, urmând ca alţii să fie mutaţi miercuri.


Citeşte şi: SUA acuză Rusia că ‘nu-i pasă’ de foametea din lume – Black News

Anunţul intervine după ce situaţia a fost calificată luni drept “încălcare a condiţiilor umane”, cu 4.000 de persoane fiind ţinute acolo.

Numărul exact care a fost relocat nu a fost confirmat, dar potrivit lui Sir Roger Gale, deputatul conservator pentru circumscripţia North Thanet care include Manston, “câteva sute” au fost deja mutaţi.

Sindicatul ce reprezintă personalul Border Force (Forţele de Frontieră) care lucrează la faţa locului a declarat marţi că Home Office (Ministerul de Interne n.r.) spera să scoată de acolo 400 de persoane.

Două autobuze cu geamurile vopsite au fost văzute părăsind centrul marţi în jurul orei 16:15. Se pare că autobuzele erau pline de oameni. Un alt autobuz a intrat în complex în jurul orei 16:25.

Jenrick a declarat: “Mulţumită muncii asidue şi profesionalismului personalului Home Office şi Border Force, personalului militar şi contractorilor noştri, am făcut progrese bune”.

“Numărul de migranţi a scăzut substanţial astăzi (marţi)”, a precizat el.

Citeşte şi: Coreea de Nord a lansat cel puţin 10 rachete de diferite tipuri – Black News

France Presse aminteşte că marţi secretarul de stat pentru imigrare Robert Jenrick a declarat că guvernul britanic are în vedere “opţiuni mai radicale” în faţa afluxului de migranţi ce traversează ilegal Canalul Mânecii şi care depăşeşte capacităţile de primire existente în prezent.

Regatul Unit se confruntă cu un număr record de traversări ale Canalului cu ambarcaţiuni mici – aproape 40.000 de la începutul anului. Guvernul se aşteaptă ca cifra să ajungă la 50.000 până la sfârşitul anului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ayatollahul Ali Khamenei dă vina pe Occident pentru tensiunile din Orientul Mijlociu

Ayatollahul Ali Khamenei dă vina pe Occident pentru tensiunile din Orientul Mijlociu Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a învinovăţit miercuri Statele Unite şi ţările...

Secretarul general al ONU a fost declarat ”persona non grata” în Israel

Secretarul general al ONU a fost declarat ''persona non grata'' în Israel Ministrul israelian de externe, Israel Katz, a luat miercuri o decizie fără precedent,...

Israelul pregăteşte RĂZBUNAREA! A pus deja ţinta pe obiectivele din Iran

Israelul pregăteşte RĂZBUNAREA! A pus deja ţinta pe obiectivele din Iran Israelul și Iranul nu au fost niciodată mai aproape de deschiderea unui front nou...

Zeci de morți și 61 de dispăruți în urma scufundării a două ambarcațiuni

Zeci de morți și 61 de dispăruți în urma scufundării a două ambarcațiuni Cel puțin 45 de persoane au murit și multe altele sunt date...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.