UK vrea un acord cu UE, dar aruncă ‘pisica’ în curtea Bruxelles-ului

Publicat:

Guvernul britanic a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că doreşte în continuare să încheie un acord comercial post-Brexit cu Uniunea Europeană, în pofida negocierilor în impas, apreciind însă că mingea se află “în terenul” europenilor, notează AFP, potrivit agerpres.

“Sper în continuare că vom avea un acord”, a declarat ministrul de stat Michael Gove la postul de televiziune Sky News.


Citește și : Papa Francisc îi îndeamnă pe credincioşi să-şi plăteacă dările către stat

“Doresc un acord, vreau să ajungem acolo, dar pentru asta cele două părţi trebuie să facă unele compromisuri. Nu este ceea ce face UE în acest moment”, a adăugat el, estimând că europenii nu par să fie “serioşi” în dorinţa lor de a reuşi.

Lente deja, negocierile comerciale s-au tensionat joi când cei 27 reuniţi într-un summit au pretins concesii din partea Londrei, spunând în acelaşi timp că doresc să continue tratativele pentru a ajunge la un acord de liber schimb până la sfârşitul anului, când reglementările europene vor înceta să fie aplicate.

Londra a refuzat net, condiţionând continuarea discuţiilor de “o schimbare fundamentală de abordare” din partea europenilor. Un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson a subliniat că pentru britanici negocierile comerciale s-au “încheiat”.

Negociatorul-şef european, Michel Barnier, şi omologul său britanic, David Frost, urmează să discute luni despre formatul “negocierilor”, potrivit Comisiei Europene.

Citește și : Numărul deceselor de COVID-19 a depăşit 200.000 în UE şi statele europene asociate

“Mingea se află în terenul lui”, a insistat Michael Gove referindu-se la negociatorul european. La postul BBC, el a repetat că uşa negocierilor rămâne “întredeschisă” dacă UE îşi modifică într-adevăr “poziţia sa”.

Luni, la Londra, el se va întâlni cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic, pe tema punerii în aplicare a tratatului de divorţ care a reglementat ieşirea Regatului Unit din UE la 31 ianuarie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.