X

UKIP şi-a ales un nou lider

Fostul ofiţer de armată şi poliţie Henry Bolton a fost câştigătorul surpriză al alegerilor de vineri pentru conducerea formaţiunii eurofobe Partidul Independenţei Marii Britanii. Al patrulea lider al UKIP în decurs de un an şi-a declarat ca prioritate să asigure că guvernul minoritar condus de conservatoarea Theresa May duce la bun sfârşit ieşirea din Uniunea Europeană, transmit Reuters, AFP şi dpa.

“Brexit este principala noastră misiune”, le-a declarat Bolton susţinătorilor UKIP prezenţi la conferinţa de la Torquay, din sud-vestul Angliei.

UKIP, care sub conducerea celui mai proeminent lider al său, Nigel Farage, a obţinut un triumf fulminant la alegerile europene din 2014 şi un scor de 13% la alegerile legislative din 2015, a contribuit la decizia fostului premier David Cameron de a convoca referendumul privind ieşirea Marii Britanii din UE, în iunie 2016. După Farage, care a decis să demisioneze în urma referendumului, la conducerea sa s-au succedat Diane James şi Paul Nuttall, acesta din urmă demisionând după eşecul de la legislativele anticipate din iunie, la care nu a obţinut niciun mandat de parlamentar.

Tags: brexitDavid CameronDiane JamesHenry BoltonNigel FaragePaul NuttallUEUKIP
Categorii: Diaspora