X

UKIP nu se va alătura mişcării create de americanul Steve Bannon

Partidul pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP, eurosceptic) nu are nicio intenţie de a se alătura campaniei anti-UE concepute de Steve Bannon, fost consilier al preşedintelui american Donald Trump, a anunţat vineri liderul UKIP, Gerard Batten, potrivit Reuters, transmite şi agerpres.

Steve Bannon încearcă să creeze o organizaţie intitulată ‘Mişcarea’, care ar urma să se implanteze la Bruxelles în vederea coordonării votului anti-UE la alegerile europarlamentare din mai anul viitor şi favorizării ascensiunii populismului de dreapta în Europa.

Citeşte şi: ‘Pitbullul’ lui Donald Trump va spune tot ce ştie în faţa procurorului special

”Nu l-am întâlnit niciodată pe Steve Bannon. În ceea ce mă priveşte, el este un personaj interesant evident pentru ceea ce a făcut în America. Nu ştiu sigur ce propune el în Europa, dar UKIP nu se potriveşte în acest scenariu. UKIP este un partid britanic care va urmări interesele poporului britanic”, a spus Batten la Birmingham, în centrul Angliei.

”Dacă îmi telefonează şi spune că ar vrea să bem o cafea, o să spun ‘Ok, excelent’, dar nu am pe agendă să cooperez cu Steve Bannon”, a adăugat liderul UKIP.

Întrebat dacă în viitorul apropiat se aşteaptă la alegeri parlamentare anticipate în Marea Britanie, Gerard Batten a spus că a pus partidul său pe ‘modul alertă’, dar a subliniat că este dificil de prevăzut ce se va întâmpla cu guvernul condus de Theresa May.

Citeşte şi: Incident armat la o ceremonie funerară din New York. Cel puţin şapte oameni au fost împuşcaţi

Tags: Gerard Battenmarea britaniePartidul pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP)Steve BannonUniunea Europeană (UE)
Categorii: Diaspora