Ulltima aeronavă Boeing 747 a ieșit din uzină

Publicat:

Constructorul american de avioane a anunțat miercuri că ultima aeronavă Boeing 747 a părăsit mega-uzina americană din Everett, în apropiere de Seattle, către ultimul său client, compania aeriană Atlas Air, potrivit BFMTV, informează mediafax.

Este vorba de un 747-8 Cargo a cărui încărcătură utilă poate transporta 10.699 de lingouri de aur masiv sau aproximativ 19 milioane de mingi de ping-pong sau de golf, a precizat gigantul american într-un comunicat..


Citește și : Peste 6.700 de civili au fost ucişi în Ucraina de la începutul invaziei Rusiei (OHCHR)

Avionul și variantele sale au intrat în serviciu în 1970 și, pe parcursul a peste 50 de ani, au fost produse aproape 1.600 de exemplare.

„Timp de mai bine de jumătate de secol, multe zeci de mii de angajați dedicați ai Boeing au proiectat și construit acest avion minunat care a schimbat cu adevărat lumea. Suntem mândri că 747 va continua să zboare pe cerul lumii în anii următori”, a declarat Kim Smith, vicepreședinte și director general al programelor Boeing 747 și 767.

Avionul 747 a intrat în istorie ca prima aeronavă cu două culori din lume și a reprezentat un punct de reper în transportul de pasageri și de marfă.

Poreclit „Regina cerului”, acest avion de 330 de tone a „domnit” fără drept de apel până în anii 1990. Capabil să transporte până la 580 de pasageri și 3.400 de bagaje, era renumit în special pentru capacitatea sa de încărcare de 100 de tone. A fost aeronava care a transportat naveta spațială americană pe spate pentru a o propulsa în spațiu.

Boeing 747 a fost, de asemenea, un favorit în filmele cu dezastre („747 in Danger”, „The 747 Wrecked”) și, bineînțeles, a devenit aeronava preferată a președinților americani cu modelul Air Force One.

Citește și : Rusia a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile

Air France a renunțat la el în 2016, iar companiile aeriene americane în 2017. Sosirea Boeing 777 și a Airbus A350 a marcat sfârșitul domniei sale. Apoi au apărut aeronave mai mici, cu un singur culoar, precum A320 și 330.

Dar, ca și în cazul A380, sfârșitul producției nu înseamnă că 747 nu va mai fi văzut pe cer. 400 de avioane, majoritatea avioane cargo, sunt încă în funcțiune în întreaga lume.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.