X

Ultima operă de artă din seria de animale Banksy a fost eliminată de Grădina Zoologică din Londra

Ultima operă de artă din seria de animale Banksy a fost eliminată de Grădina Zoologică din Londra

Desenată pe un oblon de la intrarea în grădina zoologică din Londra, pictura murală arăta o gorilă ridicând bariera de metal și creând o gaură întunecată suficient de mare pentru a fi folosită de alte animale pentru o evadare rapidă, transmite The Guardian.

Acum, cea de-a noua și ultima lucrare de artă a lui Banksy din seria sa din Londra cu tematică animală a scăpat ea însăși, eliminată în încercarea grădinii zoologice veche de 196 de ani de a „păstra în mod corespunzător” un „moment semnificativ” din istoria sa, potrivit stiripesurse.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Grădina zoologică a avertizat anterior vizitatorii pe rețelele de socializare că intenționează să scoată opera de artă de la afișarea publică vineri seara „pentru păstrarea ei în siguranță și pentru a folosi pe deplin intrarea noastră în perioada aglomerată de vară”, informând oamenii: „Încă lucrăm. exact ce vom face cu [asta].”

A înlocuit lucrarea cu o replică și un semn din apropiere pe care scrie „Banksy woz ere” în speranța de a preveni aglomerația la intrarea de către fanii artistului anonim, care au apărut în mulțime după ce lucrarea a fost dezvăluită marți.

Oblonul de la intrare a rămas închis de atunci, astfel încât vizitatorii să poată admira opera lui Banksy, care înfățișa o gorilă atentă ajutând un leu de mare, mai multe păsări și lilieci și alte trei animale misterioase – reprezentate doar de cele trei seturi de ochi strălucitori ai lor – să scape în Camden.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

Într-un blog postat joi, Kathryn England, directorul de operațiuni al grădinii zoologice, i-a mulțumit public lui Banksy pentru că și-a șablonat arta pe oblonul grădinii zoologice, descriind-o drept „un moment semnificativ din istoria noastră pe care dorim să-l păstrăm în mod corespunzător”.

Ea a adăugat: „Suntem încântați de bucuria pe care această lucrare de artă a adus-o deja atâtor, dar, în primul rând, îi suntem incredibil de recunoscători lui Banksy pentru că a pus fauna sălbatică în centrul atenției”.

Tags: Banksygradina zoologicalondra
Diverse