Ultima ZVÂCNIRE! Donald Trump îşi cheamă partizanii la Washington

Publicat:

Preşedintele american în exerciţiu, Donald Trump, i-a îndemnat pe partizanii săi să se adune la Washington pe 6 ianuarie, într-un ultim efort vizând să pună presiune asupra Congresului pentru a nu certifica victoria lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale, notează AFP, potrivit agerpres.

Mii de militanţi sunt aşteptaţi în capitala SUA la această dată în scopul de a-şi aduce sprijinul preşedintelui în exerciţiu şi acuzaţiilor sale – fără dovezi – de fraude electorale “masive” la prezidenţialele de la 3 noiembrie.


Citeşte şi: Peste 10 milioane de mexicani au rămas fără curent

Printre aceştia, grupuri violente ca miliţia de extremă-dreaptă Proud Boys ar urma să defileze din nou pe străzile Washingtonului după o manifestaţie similară pe 12 decembrie, care a degenerat. Mai multe persoane au fost înjunghiate şi câteva zeci au fost arestate.

Donald Trump a scris în două rânduri mesaje pe Twitter la sfârşitul săptămânii trecute pentru a-i incita pe partizanii săi să fie prezenţi la adunare, calificând alegerile de la 3 noiembrie ca “cea mai mare înşelătorie din istoria naţiunii noastre”.

“Ne vedem la Washington, pe 6 ianuarie. Nu pierdeţi asta”, i-a invitat el din nou duminică.

Actualul preşedinte speră că manifestanţii vor pune presiune asupra Congresului pentru a răsturna înfrângerea sa de la urne.

Pe 6 ianuarie, vicepreşedintele Mike Pence urmează să conducă o sesiune a Congresului pentru a certifica voturile colegiului electoral din fiecare fiecare stat american. Joe Biden a câştigat voturile a 306 mari electori, în timp ce Donald Trump a obţinut 232.

În cursul acestei sesiuni comune a Camerei Reprezentanţilor şi Senatului, vicepreşedintele SUA va deschide şi va citi certificatele anunţând voturile marilor electori din fiecare stat, înainte de a declara un învingător.

Citeşte şi: MASACRU marca ELN în Columbia! Cinci oameni au fost ucişi, printre care şi un copil de 3 ani

Procedura ar trebui să fie, ca de obicei, o formalitate.

Donald Trump şi partizanii săi încearcă acum să pună presiune asupra lui Mike Pence ca să respingă certificările electorale ale statelor pro-Biden, o prerogativă pe care vicepreşedintele nu o deţine, potrivit experţilor în drept.

În lipsa unor elemente tangibile pentru a spijini acuzaţiile de “fraudă masivă”, cele peste 50 de plângeri depuse aliaţii lui Donald Trump pe întreg teritoriul Statelor Unite au fost respinse aproape toate de tribunale sau abandonate. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA O femeie de 42 de ani a recunoscut că a...

Singurele organisme de pe Terra în care nu a ajuns microplasticul

Singurele organisme de pe Terra în care nu a ajuns microplasticul Poluarea cu particule de microplastic (particule cu dimensiuni de la 5 milimetri până la...

Fostul portar al Germaniei, Jens Lehmann, amendat cu 135.000 de euro după ce a deteriorat garajul vecinului său cu o drujbă

Fostul portar al Germaniei, Jens Lehmann, amendat cu 135.000 de euro după ce a deteriorat garajul vecinului său cu o drujbă Jens Lehmann a fost...

UE examinează acordarea unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni

UE examinează acordarea unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni Uniunea Europeană examinează posibile soluții de oferire a unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.