Ultimele două mari tabere ilegale de migranţi din Paris vor fi evacuate

Publicat:

Ultimele două mari tabere ilegale de migranţi situate în Paris erau în curs de evacuare luni dimineaţă, la cinci zile după ce o operaţiune similară a vizat circa o mie de persoane, transmite AFP, citând surse concordante, potrivit agerpres.

Operaţiunea a început în calm către ora locală 06:30 (04:30 GMT) în tabăra din zona canalului Saint-Martin, în nordul Parisului, unde în cursul săptămânii trecute au fost recenzate 550 de persoane, a constatat un jurnalist al AFP. Majoritatea migranţilor provin din Afganistan şi locuiau în corturi de mai multe luni.


Citeşte şi: PKK a ucis trei soldaţi turci

O altă operaţiune de evacuare se desfăşura luni în apropiere de Porte de la Chapelle, tot în nordul capitalei, unde erau instalate în jur de 450 de persoane, au indicat autorităţile locale.

Prefectura Parisului a dat asigurări, într-un comunicat, că situaţia administrativă a persoanelor evacuate va fi supusă unei verificări ‘complete şi aprofundate’ de către serviciile de stat.

Citeşte şi: Guvernul britanic îşi modifică strategia în combaterea terorismului

Operaţiunea de luni, a 36-a organizată în capitala Franţei în ultimele trei luni, are loc la mai puţin de o săptămână după evacuarea celei mai mari tabere ilegale din Paris, cunoscută ca Millénaire, în apropiere de Porte de la Villette. Circa o mie de migranţi au fost transportaţi în structuri de primire, în principal săli de sport.

Condiţiile insalubre şi tensiunile din aceste tabere suscită de mai multe săptămâni îngrijorări tot mai mari. În luna mai, un migrant a murit înecat în canalul Saint-Martin şi o persoană a fost grav rănită în urma unei altercaţii violente în tabăra Millénaire.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.