X

Ultimele veşti despre starea de sănătate a lui Milos Zeman

Situaţia sănătăţii preşedintelui ceh Milos Zeman, care urma să conducă consultări postelectorale în legătură cu formarea unui nou guvern, este stabilă după ce şeful statului a fost tratat într-o secţie de terapie intensivă în weekend, a anunţat luni purtătoarea de cuvânt a Spitalului Militar Central din Praga, relatează Reuters, potrivit agerpres.

În vârstă de 77 de ani, Zeman a fost spitalizat duminică şi a primit îngrijiri medicale la terapie intensivă din cauza unor complicaţii legate de o afecţiune cronică, a afirmat directorul Spitalului Militar Central ceh, Miroslav Zavoral.

Citeşte şi: Nestlé dezvăluie creveți și ouă pe bază de plante, pe măsură ce schimbarea vegană creşte în ritm alert – Black News

Zavoral nu a precizat cât de gravă este starea sănătăţii preşedintelui ceh.

Milos Zeman urmează să aibă consultări cu partidele pentru a se forma o majoritate viabilă în urma alegerilor. Totuşi, prima sa măsură oficială, aceea de a desemna noul prim-ministru, va fi luată doar după constituirea noii camere inferioare a parlamentului şi a alegerii noului preşedinte al ei.

Citeşte şi: Ţările asiatice renunţă la strategiile ‘ZERO-Covid’ – Black News

Dacă preşedintele se află în incapacitatea exercitării funcţiei, atribuţiile sale legate de formarea guvernului sunt transferate preşedintelui camerei inferioare a parlamentului.

Administraţia prezidenţială anunţase că Milos Zeman este bolnav şi că a fost internat opt zile în spital în luna septembrie, dar a precizat că viaţa şefului statului nu este în pericol, precizând că acesta este deshidratat şi are o uşoară stare de epuizare fizică. 

Tags: cehiaMilos ZemanMiroslav ZavoralPragaSpitalul Militar Central
Categorii: DiasporaSănătate