Ultimul evreu din Afganistan a plecat din această ţară pentru a se refugia în Statele Unite sau în Israel

Publicat:

Ultimul evreu din Afganistan, Zebulon Simentov, care a promis că va părăsi ţara în cazul în care talibanii se întorc la putere, a plecat din această ţară pentru a se refugia în Statele Unite sau în Israel, anunţă un om de afaceri israeliano-american, care a organizat fuga acestuia, relatează AFP, scrie news.ro .

Zebulon Simentov, născut la sfârşitul anilor ’50 la Herat, în vestul Afganistanului, unde au trăit mii de evrei timp de 2.500 de ani, declara AFP, în aprilie, că nu va rămâne în ţară dacă talibanii se întorc la putere.


Citește și : Acţiune în justiţie la Tribunalul UE împotriva certificatului sanitar european

”Eu sunt ultimul, singurul evreu din Afganistan (…). Lucrurule s-ar putea înrăutăţi pentru mine, aici. Am decis să plec în Israel, dacă talibanii revin” la putere, declara el atunci.

Acest lucru s-a întâmplat, potrivit lui Moti Kahana, directorul unei companii de securitate.

Zebulon Simentov a părăsit Afganistanul şi trăieşte de miercuri într-o ”ţară vecină”, de unde ar urma să plece la New York.

Timp de decenii, acest bărbat a refuzat să plece.

El a supravieţuit invaziei sovietice, războiului civil, primului regim al talibanilor şi ocupaţiei trupelor americane şi NATO.

”El nu voia să plece”, a declarat AFP Moti Kahana, potrivit căruia Zebulon Simentov era ameninţat cu moartea de către aripa afgană a grupării jihadiste Statul Islamic (SI) şi că până la urmă s-a răzgândit.

Citește și : Doi jurnalişti afgani, bătuţi de talibani până când nu au mai putut să se ridice în picioare

În total, 29 de persoane au fost evacuate împreună cu acesta, inclusiv ”cel mai bun prieten” al său şi copiii acestuia, potrivit omului de afaceri.

Potrivit lui Moti Kahana, familia ultimului evreu din Afganistan se află la New York, iar acesta doreşte să se ducă la ei de sărbătoarea Yom Kippur, la 15 şi 16 septembrie.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice O nouă metodă de diagnosticare a bolilor metabolice ar putea revoluționa medicina. Cercetători...

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.