Ultimul lucru pe care părinţii deja îngrijoraţi vor să-l audă: Mesajele contradictorii privind vaccinarea copiilor!

Publicat:

Când profesorul Chris Whitty a spus națiunii, pe 13 septembrie, că copiii cu vârste între 12 și 15 ani ar trebui „în general” să fie vaccinați, a stârnit confuzie în masă în rândul părinților, transmite The Telegraph.

Cu doar 10 zile mai devreme, Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) a hotărât că beneficiile erau atât de marginale pentru școlari, încât vaccinurile nu meritau riscurile.


Citeşte şi: Belgia înăspreşte restricţiile şi încurajează telemunca – Black News

JCVI a avertizat că o primă doză de vaccin prezintă un risc de trei până la 17 cazuri per milion de miocardită, o afecțiune cardiacă rară pentru o primă doză. Aceasta a crescut la 12 până la 34 per milion pentru o a doua doză.

În ciuda acestui fapt, prof. Whitty și ceilalți ofițeri medicali șefi au anulat JCVI și au continuat cu vaccinarea copiilor, dar doar o doză în loc de cele două obișnuite.

O analiză recentă a Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) afirmă acum că riscul de miocardită este de doar nouă cazuri la un milion după ambele doze. Acest nivel scăzut de risc a jucat probabil un rol în decizia de la începutul acestei săptămâni de a administra o a doua doză copiilor de 16 și 17 ani.

Cu toate acestea, în timp ce guvernul încearcă să intensifice o campanie de vaccinare a copiilor care pare să dea semne de stagnare, părinții sunt probabil să fie mai îngrijorați ca niciodată să afle că oficialii din domeniul sănătății spun acum că copiii care au avut o infecție cu coronavirus ar trebui să aștepte trei luni înainte de a primi un vaccin, pentru a reduce riscul de miocardită.

Schimbarea protocolului de ghidare

Până acum, recomandarea a fost să așteptați doar o lună între infecție și inoculare.

UKHSA a spus că ghidul a fost actualizat ca urmare a dovezilor emergente care arată că un interval mai lung între infecție și vaccinare face șansa de afecțiune inflamatorie a inimii și mai mică.

Citeşte şi: Covid-19 este posibil să dispară în 2022 – Black News

Cu toate acestea, experții sunt conștienți de faptul că infecția anterioară cu Covid poate crește riscul de miocardită în urma unei vaccinări ulterioare timp de câteva luni, așa cum arată înregistrările de la ședințele JCVI din iulie.

Și, în timp ce intervalul de timp a fost extins acum la cel puțin 12 săptămâni, înseamnă că mai mult de un milion de copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani care au fost deja vaccinați s-ar putea să-și fi primit doza în această fereastră.

Copiilor li s-a permis să primească un vaccin în septembrie, exact în același timp în care infecțiile la copiii de liceu creșteau vertiginos.

Profesorul Whitty a autorizat vaccinuri pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani pe 13 septembrie. O lună mai târziu, unul din 11 copii a avut Covid, conform Oficiului Național de Statistică.

Oficialii din domeniul sănătății estimează că aproximativ jumătate dintre copiii de vârsta de școală secundară au fost infectați, mulți în ultimele luni. Cu toate acestea, Unitatea de Biostatistică MRC de la Universitatea din Cambridge a sugerat că cifra reală ar putea depăși 80%, majoritatea având loc din septembrie.

Înseamnă că un număr imens poate fi expus, fără să vrea, la un risc suplimentar. Mulți părinți nu vor fi siguri dacă copilul lor a avut coronavirus în ultimele trei luni, ceea ce nu va face decât să sporească confuzia.

Părinții vor pune la îndoială necesitatea unui vaccin

Este puțin probabil ca mesajele înainte și înapoi și în continuă schimbare să atenueze orice reticență pe care o au părinții în a-și vaccina copilul, mai ales când Covid-ul reprezintă doar o mică amenințare pentru ei.

Un raport de la începutul acestei luni de la University College din Londra a arătat că coronavirusul a ucis doar șase copii sănătoși în timpul pandemiei, în timp ce lockdown-urile au alimentat o bombă cu ceas de tulburări de sănătate în rândul tinerilor.

Cercetarea care a examinat mai mult de 3.000 de decese la persoanele sub 18 ani în Anglia în anul de la prima blocare a constatat că o proporție „minoră” este legată de Covid.

Doar 25 de decese au fost cauzate de virus și doar șase dintre aceștia au implicat copii fără afecțiuni subiacente.

Profesorul Russell Viner, specialist în sănătatea adolescenților la University College London și autor al lucrării despre cazurile de Covid, a spus: „Când privim toate aceste date, aflăm că efectele indirecte ale pandemiei asupra copiilor sunt probabil să fie semnificativ mai mari decât efectele directe.”

Experții cred că vaccinarea copiilor este sigură și eficientă, iar mesajele tulburi din ultimele luni s-au datorat doar unei abundente precauții pentru a proteja tinerii.

Însă lipsa mesajelor clare, ceea ce JCVI a spus în iulie că era necesar pentru a se asigura că tinerii adulți nu „își pierd încrederea în vaccinare”, va determina acum, fără îndoială, părinții să se întrebe dacă este nevoie de un vaccin.

În septembrie, profesorul Whitty a insistat că vaccinarea tinerilor nu ar fi un „glonț de argint”, dar a spus că este un „instrument potențial util” pentru a ajuta la reducerea impactului asupra sănătății cauzat de perturbarea educației.

El a adăugat: „Ceea ce spunem este că credem, în general, că beneficiile atât la nivel individual, cât și în ceea ce privește beneficiile indirecte mai largi pentru educație și, prin aceasta, pentru sănătatea publică, sunt în favoare.”

Din păcate, este posibil ca această nouă confuzie să fi înclinat balanța într-o direcție greșită.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.