X

Un act falsificat și substanțe interzisă, descoperite la PTF Costești

Un act falsificat și substanțe interzisă, descoperite la PTF Costești

Polițiștii de frontieră au dejucat planurile a doi conaționali care intenționau să traverseze frontiera cu un permis de conducere falsificat și cu substanțe interzise. Identificarea moldoveanului cu substanță interzisă a fost realizată cu ajutorul patrupedului Poliției de Frontieră, Reghina.

Ambele cazuri au fost înregistrate ieri, 30 august 2024, la punctul de trecere a frontierei Costești.

Printre pasagerii cursei „Moldova-Germania” a fost identificat un conațional care, în baza analizei de risc, a fost supus controlului adițional. În rezultat, în portmoneul său a fost depistat un permis de conducere moldovenesc, cu semne rezonabile de falsificare. În declarații, cetățeanul moldovean a precizat că permisul de conducere l-ar fi primit cadou în anul 2015.

Citește și: Un funcționar vamal și complicele acestuia, reținuți într-o cauză penală pentru migrație ilegală

De asemenea, pe direcția ieșire din țară, un alt conațional a fost trecut în linia doua de control, conform analizei de risc. În timpul verificărilor, câinele de serviciu Reghina a semnalat geanta acestuia. Ca urmare, polițiștii de frontieră au descoperit un tub cu arsuri în el și o folie care conținea substanță de culoare verde asemănătoare cu canabisul. Conaționalul a recunoscut că substanța îi aparține și era destinată pentru uz personal.

Cercetările sunt contiuate de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD pentru a stabili toate circumstanțele.

Tags: act falsificatCosteștisubstanțe interzisă
Social