X

Un activist media sirian, împușcat mortal în provincia Idlib

Raed al-Fares, activist media sirian, a fost împușcat mortal în regiunea Idlib din Siria, unde înființase o stație de radio independent, care difuza știri internaționale și satiriza regimul președintelui sirian Bashar al-Assad, scrie Mediafax.

Un individ înarmat neidentificat l-a împușcat pe Fares și pe un prieten de-al acestuia, Hamoud al-Juneid, în orașul Kafranbel, unde se afla sediul postului Radio Fresh.

Citește și : Un militant islamist acuzat de terorism a fost arestat preventiv în Bosnia-Herţegovina

Raed al-Fares a înființat Radio Fresh, care de-a lungul timpului a avut transmisiuni din mai multe regiuni controlate de rebeli.

Atât Fares cât și angajați ai radioului au fost vizați de atacuri ale organizațiilor teroriste. În anul 2014, sediul Radio Fresh a fost atacat și distrus de militanți. În anul 2016, Fares a fost răpit de militanții Frontului Nusra, vechea afilială al-Qaeda în Siria.

Alianța Hayat Tahrir al-Sham (HTS), care controlează mare parte din regiunea Idlib, a ordonat Radio Fresh să oprească transmisiunea. Ca răspuns la amenințări, postul a difuzat mesaje sarcastice și sunete produse de animale.

Citește și : Turcia: Fetullah Gulen, inculpat pentru asasinarea ambasadorului Rusiei la Ankara

Într-un editorial publicat în luna iunie în Washington Post, Fares a făcut apel Statelor Unite să reia ajutorul financiar către Radio Fresh, adăugând că „grupurile teroriste și regimul văd postul radio ca pe o amenințare directă”.

Tags: activistbashar al assadHamoud al-JuneidIdlibsiria
Categorii: Sinteze