X

Un actor din ‘Cel care dansează cu lupii’ este acuzat de agresiune sexuală

Poliţia canadiană a emis mandate pe numele unui fost actor pentru nouă noi acuzaţii de exploatare sexuală şi agresiune sexuală, informează BBC.com., potrivit agerpres.

Nathan Lee Chasing His Horse se află în închisoare în SUA de la arestarea sa în luna ianuarie pentru că ar fi agresat sexual tinere fete indigene.

Citeşte şi:‘Doppelganger’, campania rusă de dezinformare denunțată de Franța – Black News

Noile acuzaţii includ scoaterea din Canada a unui copil sub vârsta de 16 ani.

Fostul actor, care s-a făcut remarcat în pelicula “Cel care dansează cu lupii” (“Dances With Wolves”), este, de asemenea, acuzat că a condus un grup asemănător unui cult numit “The Circle”.

Cunoscut sub numele de Nathan Chasing Horse, el pledase nevinovat la acuzaţiile formulate în SUA.

Documentele tribunalului sugerează că Chasing Horse, în vârstă de 46 de ani, şi-a câştigat o reputaţie de vraci în rândul triburilor indigene din SUA şi Canada. El este acuzat că s-a folosit de statutul său de vindecător pentru a comite abuzurile.

“Investigaţia s-a întins pe parcursul a mai multor ani, una dintre infracţiuni datând din 2005”, a precizat într-o declaraţie Serviciul de Poliţie al Naţiunii Tsuut’ina.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate miercuri, sergenta Nancy Farmer de la Serviciul de Poliţie al Naţiunii Tsuut’ina a declarat că acesta “anticipează că se vor prezenta mai multe victime”.

“Urmărirea penală a lui Nathan Chasing Horse în diferite jurisdicţii legale a necesitat o planificare şi o cooperare semnificativă între procurori”, se indică în declaraţie.

Chasing Horse, care se află în prezent în arest în Las Vegas, este acuzat şi în Montana şi Columbia Britanică.

Farmer a explicat că extrădarea este o posibilitate, dar că aceasta ar trebui să fie luată în considerare de Ministerul Justiţiei şi de procurorul general al Canadei.

Înainte de arestarea sa din ianuarie în SUA, casa lui Chasing Horse de lângă Las Vegas, pe care acesta ar fi împărţit-o cu cinci soţii, a fost percheziţionată în urma unei anchete de luni de zile a poliţiei.

Unele dintre presupusele sale victime ar fi avut doar 13 ani. De asemenea, una dintre soţiile sale i-ar fi fost oferită “cadou” când aceasta avea 15 ani, în timp ce o alta i-a devenit soţie după ce a împlinit 16 ani.

Oficialii canadieni nu au împărtăşit detalii despre victime – dacă acestea erau sau nu diferite de cele din SUA.

De asemenea, fostul actor este acuzat că a înregistrat agresiuni sexuale şi că a aranjat relaţii sexuale cu victimele pentru alţi bărbaţi care l-ar fi plătit.

Citeşte şi: Presa liberă a Moldovei nu reprezintă tabloul roz imaginat de Bruxelles – Black News

Potrivit poliţiei, Chasing Horse a fost alungat în 2015 dintr-o rezervaţie din Montana pe fondul acuzaţiilor de trafic de persoane.

În perioada în care a fost actor, el a fost cunoscut mai ales pentru rolul tânărului membru al tribului Sioux “Smiles a Lot” din filmul lui Kevin Costner “Cel care dansează cu lupii” (1990), recompensat cu Oscar.

Tags: agresiune sexualacanadaNathan Chasing HorseNathan Lee Chasing His HorseSUATsuut'inavraci
Categorii: Știrile zilei