X

Un adjunct al şefului Gardienilor Revoluţiei, ucis în raidul israelian din Liban

Un adjunct al şefului Gardienilor Revoluţiei, ucis în raidul israelian din Liban

Un adjunct al şefului Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, a fost ucis în lovitura israeliană efectuată cu o zi înainte asupra cartierului general al mişcării libaneze Hezbollah din suburbiile sudice ale Beirutului, a anunţat sâmbătă presa oficială, relatează AFP.

“Generalul de brigadă Abbas Nilforoushan a fost martirizat în timpul atacului israelian care a provocat şi martiriul lui Hassan Nasrallah”, liderul Hezbollah, a indicat agenţia Irna, potrivit stiripesurse.

Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

Iranul a afirmat, de asemenea, că “linia lui Hassan Nasrallah va continua”, în pofida eliminării sale.

“Linia glorioasă a liderului rezistenţei, Hassan Nasrallah, va continua şi obiectivul său sacru va fi atins odată cu eliberarea Quds (Ierusalim), dacă vrea Dumnezeu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanani, într-un mesaj publicat pe platforma X.

Gruparea libaneză şiită pro-iraniană Hezbollah a anunţat sâmbătă că liderul său, Hassan Nasrallah, a fost ucis şi a jurat că va continua lupta împotriva Israelului, notează AFP şi Reuters.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Tags: BeirutHezbollahIranLiban
Externe