X

Un adolescent de 15 ani a intrat în stop cardiac după ce a fost bătut cu sălbăticie în fața unei școli din Franța

Un adolescent de 15 ani a intrat în stop cardiac după ce a fost bătut cu sălbăticie în fața unei școli din Franța

Un adolescent de 15 ani a fost bătut crunt, joi, într-un oraș din sudul Parisului și transportat la spital în stop cardiac, în cel mai recent incident de violență școlară din Franța, informează The Guardian.

Incidentul a avut loc în orașul Viry-Châtillon, la aproximativ 20 de kilometri sud de Paris. Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, băiatul de 15 ani a fost atacat, joi după-amiază, în apropierea şcolii, când a ieşit de la cursuri, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Anchetatorii spun că adolescentul a fost bătut de mai multe persoane, care, după ce l-au lăsat aproape inconştient, au fugit. El a fost găsit pe o stradă „nu departe de școala sa”, a precizat procurorul.

Adolescentul a intrat în stop cardio-respirator şi a fost transportat la spitalul Necker din Paris, a declarat Jean-Marie Vilain, primarul din Viry-Châtillon.

Parchetul a declarat că a deschis o anchetă pentru tentativă de omor și agresiune în grup şi a extins cercetările pentru descoperirea vinovaţilor.

Școala este situată într-un cartier muncitoresc din Viry-Châtillon, unde locuiesc aproximativ 30.000 de persoane. Până joi seară nu se făcuseră arestări.

Agresorii „l-au bătut cu sălbăticie”, a declarat  revoltat primarul micii localităţi, Jean-Marie Vilain, numindu-i pe aceştia „cel mai rău tip de huligani”. „Această violență extremă devine obișnuită”, a adăugat el, precizând că este necesar ca elevilor și profesorilor din școală să le fie oferit suport psihologic după acest eveniment.

Atacul de joi vine într-un moment de tensiuni sporite, pe fondul creşterii numărului cazurilor de violenţă din școlile franceze. La începutul acestei săptămâni, în sudul Franţei, o adolescentă a fost bătută în fața școlii sale şi abandonată în stare de comă.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Trei presupuși atacatori au fost arestați sub suspiciunea de tentativă de omor asupra unui minor, unul dintre acuzați fiind chiar o fată de la aceeași școală.

Zeci de mesaje de amenințare au fost trimise în ultimele zile în școli din Franța, semn că violenţa în rândul tinerilor este un fenomen care a scăpat de sub control. 

Tags: frantaparisstop cardiacViry-Châtillon
Externe