X

Un aeroport secret din estul Europei, folosit de mai multe țări pentru a trimite arme în Ucraina

Un aeroport secret din estul Europei este folosit de comunitatea internațională în cadrul efortului privind expedierea de arme în Ucraina, anunță CNN, potrivit mediafax.

Generalul Mark Milley care este președintele șefilor de stat major din SUA, a fost săptămâna trecută la un aeroport neprecizat situat în apropierea graniței ucrainene. Aeroportul a devenit un loc folosit intens pentru trimiterea de arme în ucraina, a spus un oficial american.

Citește și : Emmanuel Macron denunţă CINISMUL lui Putin

În timpul vizitei, Milley s-a întâlnit cu militarii și ceilalți angajați și a examinat procedurile privind expedierea armelor. În ultimele zile, locul a devenit ca un stup de albine în ceea ce privește activitățile, plecând de la câteva zboruri în fiecare zi până la 17 zboruri zilnice, aceasta fiind și capacitatea maximă a obiectivului.

Locul în care se află aeroportul rămâne un secret pentru a proteja transporturile de arme către Ucraina.

Forțele militare din Rusia nu au urmărit aceste transporturi până în prezent, dar există îngrijorări potrivit cărora situația s-ar putea schimba în condițiile în care ofensiva rușilor continuă.

Citește și : Delegaţia ucraineană a ajuns în Belarus pentru negocierile cu ruşii

SUA și alte țări NATO au trimis deja în Ucraina 17.000 de mine antitanc și 2.000 de rachete antiaeriene stinger, a declarat, pentru CNN, un oficial american.

Tags: Mark MilleyrusiaSUAucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina