Un afgan evacuat în Franţa, presupus colaborator al talibanilor, a fost plasat sub supraveghere

Publicat:

Un afgan evacuat în Franţa, presupus colaborator al talibanilor potrivit autorităţilor franceze, a fost plasat sub supraveghere, la fel ca alţi patru apropiaţi de-ai săi, informează AFP, potrivit agerpres.

Cei cinci bărbaţi au făcut obiectul unei ”măsuri individuale de control administrativ şi de supraveghere” (Micas), prevăzută în cadrul legislaţiei antiteroriste din Franţa.


Citește și : Zelenski trimite săgeţi către Moscova: ‘A început numărătoare inversă!’

Unul dintre cei cinci a atras atenţia autorităţilor în mod special. ”Chiar dacă această persoană a ajutat mult la evacuarea ambasadei Franţei, credem că poate avea legături cu talibanii”, a explicat ministrul de interne francez Gérald Darmanin.

Potrivit deciziei adoptate de ministru, bărbatul respectiv şi-a recunoscut apartenenţa la mişcarea talibană.

”În faţa dificultăţilor extrem de mari în calea efectuării de investigaţii de securitate asupra persoanelor înainte de a fi repatriate, autorităţile franceze ‘au acceptat’ să îmbarce această persoană şi familia sa”, a adăugat ministrul francez de interne.

La sosirea în Franţa dinspre Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), la finalul săptămânii trecute, bărbatul în cauză a fost vizat de Micas, la fel ca trei membri ai familiei sale ”care pentru moment nu sunt suspecţi în mod direct”.

Citește și : Iranul îşi doreşte un guvern reprezentativ în Afganistan

Potrivit unei investigaţii a Direcţiei generale franceze de supraveghere internă (DGSI), al cincilea individ s-a dovedit că avea legături cu primii patru, deşi a venit separat în Franţa.

Toţi cei cinci se află sub supravegherea DGSI şi fac obiectul măsurilor de ”restricţionare a libertăţii”, a precizat Darmanin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.