X

Un afgan evacuat în Franţa, presupus colaborator al talibanilor, a fost plasat sub supraveghere

Un afgan evacuat în Franţa, presupus colaborator al talibanilor potrivit autorităţilor franceze, a fost plasat sub supraveghere, la fel ca alţi patru apropiaţi de-ai săi, informează AFP, potrivit agerpres.

Cei cinci bărbaţi au făcut obiectul unei ”măsuri individuale de control administrativ şi de supraveghere” (Micas), prevăzută în cadrul legislaţiei antiteroriste din Franţa.

Citește și : Zelenski trimite săgeţi către Moscova: ‘A început numărătoare inversă!’

Unul dintre cei cinci a atras atenţia autorităţilor în mod special. ”Chiar dacă această persoană a ajutat mult la evacuarea ambasadei Franţei, credem că poate avea legături cu talibanii”, a explicat ministrul de interne francez Gérald Darmanin.

Potrivit deciziei adoptate de ministru, bărbatul respectiv şi-a recunoscut apartenenţa la mişcarea talibană.

”În faţa dificultăţilor extrem de mari în calea efectuării de investigaţii de securitate asupra persoanelor înainte de a fi repatriate, autorităţile franceze ‘au acceptat’ să îmbarce această persoană şi familia sa”, a adăugat ministrul francez de interne.

La sosirea în Franţa dinspre Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), la finalul săptămânii trecute, bărbatul în cauză a fost vizat de Micas, la fel ca trei membri ai familiei sale ”care pentru moment nu sunt suspecţi în mod direct”.

Citește și : Iranul îşi doreşte un guvern reprezentativ în Afganistan

Potrivit unei investigaţii a Direcţiei generale franceze de supraveghere internă (DGSI), al cincilea individ s-a dovedit că avea legături cu primii patru, deşi a venit separat în Franţa.

Toţi cei cinci se află sub supravegherea DGSI şi fac obiectul măsurilor de ”restricţionare a libertăţii”, a precizat Darmanin.

Tags: Abu DhabifrantaGérald DarmaninMicas
Categorii: Diaspora