Un agricultor, către guvernare: Nu vreau să ne alungați de pe aceste pământuri

Publicat:

Un agricultor din Republica Moldova a venit cu o rugăminte către autoritățile țării. Este vorba despre Daniel Leahu, care menționează că unicul lucru pe care și-l dorește este să rămână acasă, în Moldova, alături de familia sa.

„Vreau să vin cu un mesaj către guvernare, cu o rugăminte, o implorare, dacă vreți mă pun și în genunchi în fața voastră. Iată tot ceea ce vedeți în spatele meu, cu verde, e crescut de mâinile mele. După cum vedeți sunt pline de bătături, sunt crăpate de vânt, murdare de ulei, degetele sunt plesnite de ciocan. Tot ce vedeți aici, de la tratarea semințelor, încărcarea lor cu lopata, pregătirea patului germinativ, semănat, prășit, tot e făcut de mine. Vreau să-mi oferiți această posibilitate și la anul, și peste cinci ani, și copiilor mei dacă o să vrea să facă agricultură. Nu vreau să ne alungați de pe aceste pământuri”, a menționat Daniel în filmulețul său.


Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

Acesta spune că își vinde tractorul acum, pentru a putea cumpăra la reducere semințe și tot necesarul pentru a exista și la anul viitor. Astfel, el vine cu rugămintea de a „nu fi alungat de acasă”.

„Vreau să fiu lângă familie, nu vreau să fiu ca restul familiilor, care sunt peste hotare și vorbesc cu copiii prin internet. Eu vreau să-mi văd familia acasă. Nu vreau supraprofit, vreau să-mi câștig de existență. Și e o rușine pentru mine, că eu la 300 de hectare de pământ nu sunt sigur că o să-mi pot duce familia la odihnă, pe care deja de opt ani de zile nu am avut-o”, a mai adăugat agricultorul.

 Agricultorii din mai multe raioane au organizat proteste în Chişinău. Ei au blocat una dintre cele mai importante străzi de la intrarea în oraş și au parcat utilaje agricole în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

Fermierii mici şi mijlocii cer să fie scutiţi de penalităţile bancare pentru un an şi să beneficieze de compensaţii directe la hectar, după exemplul Uniunii Europene.

Ei mai vor restricţionarea, până pe 31 martie 2024, a importului de cereale din Ucraina.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA

VIDEO - Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA Un cântec al lui Missy Elliott a călătorit în spaţiu....

Serialele ‘Shogun’ şi ‘The Bear’ au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy

Serialele 'Shogun' şi 'The Bear' au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy Drama istorică ''Shogun'', o frescă epică a luptelor pentru putere în...

Armuriera filmului ‘Rust’ contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin

Armuriera filmului 'Rust' contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin La doar patru zile de la anularea spectaculoasă a procesului lui Alec Baldwin pentru...

O cântăreață cunoscută a recunoscut că era beată atunci când a cântat imnul SUA pe un stadion

O cântăreață cunoscută a recunoscut că era beată atunci când a cântat imnul SUA pe un stadion Cântăreața country Ingrid Andress a prezentat scuze și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.