X

Un al doilea ciclon, în 48 de ore, loveşte cu putere Australia

Un al doilea ciclon în 48 de ore a adus vânturi distructive şi ploi torenţiale în regiunile de coastă ale Australiei, informează BBC, potrivit agrepres.

Ciclonul Veronica se afla luni la circa 95 de kilometri de coasta nord-vestică a ţării, au indicat oficiali locali.


Citeşte şi: Netanyahu îşi scurtează vizita în SUA după ce Israelul a fost lovit de rachetele palestinienilor – VIDEO 

Deşi nu se mai aşteaptă să atingă uscatul, acest ciclon de categoria a doua înaintează încet, astfel că localnicii au fost sfătuiţi să rămână în case.

Veronica este al doilea ciclon care s-a abătut în ultimele 48 de ore asupra Australiei după Trevor, un ciclon de categoria a 4-a care a lovit Teritoriul de Nord sâmbătă.

Citeşte şi: Oman îşi deschide porturi şi aeroporturi pentru armata americană

Ploile masive şi valurile mari aduse de Ciclonul Veronica – retrogradat de la categoria a 4-a la a 2-a pe parcursul weekend-ului – ameninţă să provoace inundaţii pe scară largă în Australia de Vest, au avertizat autorităţile.

“Este extrem de neobişnuit să avem două cicloane în acelaşi timp, în special două foarte puternice”, a indicat meteoroloaga Steph Bond pentru BBC, adăugând că acest lucru s-a întâmplat doar de două ori în istoria Australiei. Potrivit specialistei, această suprapunere ar fi cauzată de un fenomen meteorologic cunoscut sub denumirea de Oscilaţia Madden-Julian care creează condiţii favorabile pentru furtunile de vară.

Tags: australiaciclonveronica
Categorii: Știrile zilei