Un al doilea fost premier algerian, plasat în detenţie pentru corupţie

Publicat:

Curtea Supremă din Algeria a ordonat joi plasarea în detenţie a fostului premier Abdelmalek Sellal, în aşteptarea audierii lui în legătură cu acuzaţii de corupţie, a anunţat televiziunea de stat algeriană, citată de agenţia DPA, scrie agerpres.

Ordinul survine la o zi după ce Curtea a emis o decizie similară în cazul fostului premier Ahmed Ouyahia, tot în legătură cu acuzaţii de corupţie.


Citește și : Papa Francisc le transmite un mesaj clar ambasadorilor Vaticanului: ‘NU bârfiţi, NU criticaţi pe la spate şi evitaţi luxul’!

Sellal şi Ouyahia au fost amândoi premieri în timpul îndelungatului regim al preşedintelui Abdelaziz Bouteflika, forţat să demisioneze din funcţie în aprilie, în contextul unor proteste la nivel naţional şi al presiunii din partea puternicei armate a ţării.

Abdelmalek Sellal (70 de ani) a fost interogat la începutul zilei de un judecător de investigaţii la Curtea Supremă, în cadrul unor dosare referitoare la risipa de bani publici, abuz de putere şi favoritism ilegal, a indicat agenţia algeriană de presă APS, fără să ofere alte detalii.

Sellal a fost directorul campaniei prezidenţiale a lui Bouteflika. El figurează printre 12 foşti oficiali guvernamentali din timpul lui Bouteflika ce au fost deferiţi luna trecută Curţii Supreme pentru investigaţii în legătură cu fapte de corupţie.

Citește și : Boris Johnson câştigă detaşat prima rundă a votului pentru preluarea mandatului de premier în UK

Bouteflika s-a aflat la putere timp de două decenii, într-o perioadă dominată de nepotism şi gestionare defectuoasă a ţării.

De la demisia sa, Algeria a lansat ”o vânătoare” în rândul unor înalţi oficiali şi oameni de afaceri apropiaţi lui Bouteflika. Printre cei care sunt anchetaţi figurează fostul ministru al energiei Chakib Khelil şi Said Bouteflika, fratele lui Abdelaziz Bouteflika.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.