Un al doilea turn Eiffel, instalat pe Champ-de-Mars de Ziua păcălelilor

Publicat:

“Două turnuri Eiffel la preţul unuia”: o replică a celebrului edificiu parizian, de zece ori mai mică faţă de versiunea originală, a fost instalată sâmbătă dimineaţă pe Champ-de-Mars, fără a fi însă agreată în unanimitate de public şi de riverani, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Acum şapte ani mi-a venit ideea, într-o noapte ca aceasta, să construiesc Turnul Eiffel la scară 1/10. (…) Scopul este de a crea un monument al lejerităţii, al lipsei de griji. În situaţia actuală, cred că avem mare nevoie de aşa ceva şi nu există alt scop decât acela de a aduce fericire şi de a crea legături”, a explicat pentru AFP creatorul Eiffela, Philippe Maindron.


Citește și : Donald Trump este pus sub acuzare în New York. Ce înseamnă şi ce urmează din punct de vedere juridic

Replica are 33 de metri înălţime şi cântăreşte 32 de tone.

Turnul Eiffela a fost asamblat la Vendée, la aproximativ 400 km sud-est de Paris, iar sosirea sa, sâmbătă, lângă varianta originală, a făcut obiectul unui tweet al oraşului Paris, cu mesajul: “Staţi liniştiţi, vedeţi bine”. Mesajul de pe Twitter a fost însoţit de o fotografie cu cele două turnuri postată la 1 aprilie, de Ziua internaţională a păcălelilor.

Eiffela urmează să rămână acolo până la data de 10 aprilie, potrivit ziarului Le Parisien.

La faţa locului, Dominique Dimitroff, o pariziană pensionară, a declarat că, în opinia sa, instalaţia este “foarte, foarte drăguţă”, existând acum “două turnuri Eiffel la preţul unuia”. Un turist în vârstă de 35 de ani, Frédéric Lepetit, a subliniat că Eiffela este “copia fidelă a surorii sale mai mari”.

Voci disonante s-au exprimat pe reţelele sociale. Colectivul “Les amis du Champ-de-Mars” a criticat această iniţiativă, spunând pe Twitter că “majoritatea locuitorilor oraşului nu vor decât să se plimbe prin (frumoasele) grădini”.

Citește și : Putin a numit un cunoscut blogger militar ca şef al Gărzii Naţionale Ruse din Doneţk

 

Turnul Eiffel, finalizat cu 134 de ani în urmă, a făcut sâmbătă subiectul unei păcăleli pe aceeaşi reţea socială. Contul său oficial a anunţat că “cel mai înalt tobogan din lume va fi instalat pe vârful meu începând de la 1 iulie!”, mesajul fiind însoţit de un videoclip. Însă, de data aceasta, gluma era evidentă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.