Un al patrulea suspect în atacul terorist din Nisa a fost eliberat din temniţă

Publicat:

Un al patrulea suspect inculpat în ancheta privind atentatul de la Nisa, din 14 iulie 2016, soldat cu 86 de morţi, a fost pus în libertate şi plasat sub regim de monitorizare electronică la începutul lunii august, după mai mult de trei ani de arest preventiv, au declarat pentru AFP surse concordante, potrivit agerpres.

La 6 august, un judecător de instrucţie de la tribunalul din Paris a emis o ordonanţă de punere în libertate însoţită de arest la domiciliu sub monitorizare electronică în cazul lui Mohamed Oualid G., decizie confirmată zece zile mai târziu de camera de instrucţie a Curţii de Apel din Paris, în urma unei contestaţii depuse de Parchetul General.


Citeşte şi: SUA speră ca Japonia şi Coreea de Sud să-şi reia rapid relaţiile cordiale

În vârstă de 43 de ani, Mohamed Oualid G. se afla în arest preventiv de la data de 21 iulie 2016.

Acest franco-tunisian, recepţionist la un hotel din Nisa, s-a prezentat inopinat la poliţie a doua zi după atentatul comis pe 14 iulie 2016, la Nisa, de Mohamed Lahouaiej Bouhlel, un tunisian în vârstă de 31 de ani.

Cei doi bărbaţi se întâlniseră în Tunisia în 2003, înainte de a se regăsi pe Coasta de Azur, în sud-estul Franţei, şase ani mai târziu.

Citeşte şi: Stare de urgenţă în Puerto Rico. Un uragan puternic ameninţă insula!

Mohamed Oualid G. a devenit rapid suspect, mai ales din cauza unei fotografii în care apărea, pe 13 iulie 2016, în cabina camionului pe care în seara zilei următoare Lahouaiej Bouhlel l-a îndreptat spre mulţimea aflată pe esplanadă, ucigând 86 de persoane şi rănind alte 400.

Ancheta a relevat că în perioada iulie 2015 – iulie 2016 între cei doi bărbaţi au avut loc 1.278 de apeluri telefonice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.