Un aligator a fost găsit într-un parc din New York

Publicat:

Aligatorii populează Florida şi sud-estul tropical şi umed al Statelor Unite: mai la nord, în New York, un aligator a fost găsit în viaţă, dar în stare foarte proastă, într-un parc din Brooklyn, a anunţat luni municipalitatea locală, potrivit AFP şi agerpres.

Această descoperire rară a unui aligator, probabil abandonat de proprietarul său, a fost făcută duminică dimineaţă în iazul din Prospect Park, marele plămân verde al cartierului Brooklyn, a anunţat, într-un comunicat însoţit de fotografii, Departamentul pentru parcuri şi recreere din New York.


Citeşte şi: Accident HORROR în Mexic! Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa – Black News

Angajaţii de la spaţii verzi au scos din apă aligatorul de 1,2 metri lungime “în stare proastă şi foarte letargic”, se arată în comunicat.

“Din fericire nimeni nu a fost rănit, iar animalul se află sub observaţie”, fiind trimis la grădina zoologică din Bronx, un alt cartier al oraşului New York.

Fără a numi sau a da de urma persoanei responsabile de prezenţa aligatorului în oraş, Departamentul menţionat a avertizat că “eliberarea animalelor în parcurile din New York este ilegală”.

Animalul, obişnuit cu “climatele calde şi tropicale”, a suferit probabil un “şoc termic” în apa rece a iazului din Prospect Park, deşi duminică dimineaţă la New York erau 10 grade Celsius.

“Parcurile nu sunt habitate potrivite pentru acest tip de animale, indiferent dacă ele sunt domestice sau sălbatice”. Un aligator “poate fi periculos pentru trecători (…), poate face speciile naturale să dispară şi poate altera calitatea apei”, se adaugă în comunicat.

Citeşte şi: Şase oameni au murit în cutremurul de ieri seară din Turcia – Black News

Ultima descoperire la New York a acestui tip de reptilă a avut loc în iunie 2001, când autorităţile locale, presa şi curioşii au petrecut cinci zile urmărind capturarea unui caiman rătăcit în Central Park.

Angajaţii de la spaţii verzi din New York răspund la aproximativ 500 de semnalări în materie de sănătate animală pe an. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice O nouă metodă de diagnosticare a bolilor metabolice ar putea revoluționa medicina. Cercetători...

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.