Un alt cutremur puternic zguduie Mexicul

Publicat:

Cutremurul produs joi dimineaţă în centrul Mexicului a activat alerta seismică. Serviciul Naţional de Seismologie (SSN) a revizuit în creştere magnitudinea măsurată iniţial la 6,5 şi a precizat că evenimentul este o replică după cutremurul cu magnitudinea 7,7 care a zguduit ţara la 19 septembrie, relatează EFE, potrivit agerpres.

Seismul s-a produs la ora 1:16 (6:16 GMT), cu epicentrul la 81 de kilometri sud de oraşul Coalcoman, în statul Michoacan, unde s-a produs şi cutremurul de luni.


Citeşte şi: Turcia condamnă referendumurile ruse din Ucraina – Black News

Mişcarea telurică a zguduit capitala Ciudad de Mexico, unde locuiesc 22 de milioane de oameni. Unii au fost treziţi din somn şi mulţi s-au grăbit să iasă pe străzi în pijamale când au auzit alerta seismică. Primarul Claudia Sheinbaum a declarat că deocamdată nu au fost raportate victime sau pagube.

Luni Mexicul a fost zguduit de un cutremur puternic la mai puţin de o oră după exerciţiul naţional care are loc în fiecare 19 septembrie pentru a comemora cutremurele din 1985 şi 2017, care au avut loc la aceeaşi dată şi sunt considerate cele mai distructive din istoria recentă.

Citeşte şi: Vot în Congresul american pentru a împiedica preşedinţii să răstoarne alegerile – Black News

De la seismul de luni, care s-a soldat cu doi morţi şi 10 răniţi în vestul Mexicului, au avut loc peste 1.000 de replici, cea de joi fiind estimată a fi cea mai mare.

Cutremurele din luna septembrie au provocat o undă de şoc în Mexic, unde seismul din 19 septembrie 1985 s-a soldat cu aproximativ 20.000 de morţi, iar cel din 2017 cu aproape 370.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.