X

Un alt grup de afgani, deportaţi de Germania, a ajuns la Kabul

Un grup de solicitanţi de azil afgani respinşi, deportaţi de Germania, a aterizat miercuri la Kabul, a confirmat un responsabil pentru migraţie, informează dpa, potrivit agerpres.

Grupul de 14 afgani, îmbarcaţi la bordul unui avion care a decolat de pe aeroportul Frankfurt, a aterizat în jurul orei 7:00 (2:30 GMT), potrivit acestui responsabil.

Citeşte şi: Trump îl ironizează pe Macron pentru că a cedat în faţa ‘vestelor galbene’

Aceasta a fost a 19-a deportare în grup de afgani din Germania începând din decembrie 2016. Un total de 439 de bărbaţi au fost trimişi înapoi pe calea aerului.

Deportările sunt profund controversate, în contextul în care criticii acestor metode afirmă că ţara, unde atacurile militanţilor talibani şi din Statul Islamic sunt comune, este încă prea periculoasă.

În iulie, un afgan s-a sinucis după ce a fost deportat. Bărbatul în vârstă de 23 de ani a locuit în Germania timp de opt ani înainte de a fi trimis înapoi la Kabul.

Citeşte şi: Cutremur extrem de puternic în Noua Caledonie. Autorităţile au evacuat zonele de coastă

Potrivit surselor militare, în jur de 35 de membri ai forţelor de securitate ale ţării sunt ucişi zilnic în atacuri şi ciocniri.

Numărul civililor ucişi în conflict a rămas la “niveluri extreme” cu 2.798 de persoane ucise în primele nouă luni ale anului, o creştere de 21% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat ONU în octombrie.

Tags: afganiAfganistanFrankfurtgermaniakabul
Categorii: Externe