X

Un alt jurnalist a fost UCIS la datorie în India – FOTO

Un jurnalist indian a fost ucis în timp ce relata despre confruntările politice din nord-estul ţării, au anunţat joi autorităţile indiene, acesta fiind al doilea caz când un reprezentant al mass-media este ucis în India în mai puţin de o lună, informează AFP, potrivit agerpres.

Miercuri, reporterul Shantanu Bhowmick urmărea ciocnirile dintre susţinătorii unor partide politice opuse lângă Agartala, capitala micului stat Tripura, când a fost ucis.

Citeşte şi: Morgan Freeman, actor principal într-un clip anti-rusesc: ‘Am fost atacaţi! Suntem în război!

“Am descoperit corpul neînsufleţit al jurnalistului mai târziu, la locul confruntărilor”, a declarat, pentru AFP, Abhijit Saptarshi, înalt responsabil al poliţiei din Tripura. Mai mult de o duzină de membri ai forţelor de ordine au fost de asemenea răniţi în aceste violenţe, a precizat sursa.

Autorităţile nu au operat în acest stat nicio arestare în legătură cu moartea jurnalistului. Acest caz a adus la 29 numărul de reporteri ucişi în India de la începutul anilor ’90, potrivit unei evidenţe a Comitetului pentru protecţia jurnaliştilor.

Acest deces intervine la puţin peste două săptămâni după asasinarea celebrei jurnaliste Gauri Lankesh la Bangalore (sud), detractoare a naţionaliştilor hinduşi şi a cărei moarte a declanşat reacţii aprinse. 

Tags: AgartalaBangaloreGauri LankeshIndiajurnalist ucisreporterShantanu BhowmickTripura
Categorii: Știrile zilei