X

Un alt mare festival rock a fost ANULAT

Organizatorii Les Eurockeennes, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică rock din Franţa, desfăşurat anual la Belfort (nord-est), au anunţat vineri anularea ediţiei din 2021, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, din cauza restricţiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus, relatează EFE, potrivit agerpres.

Într-un comunicat afişat pe site-ul evenimentului, organizatorii au explicat că regulile stabilite de guvernul francez pentru desfăşurarea festivalurilor anul acesta par “total incompatibile cu spiritul unui eveniment live şi emoţionant, precum Les Eurockeennes”.

Vezi şi:Tren de pasageri DERAIAT în TUNEL! Sunt zeci de morţi şi răniţi! – VIDEO – Black News

Ei au precizat că obligativitatea prezentării a maximum 5.000 de spectatori, regula respectării distanţării fizice între participanţii care trebuie să stea aşezaţi, precum şi neputinţa de a asigura servirea băuturilor şi alimentelor, fac imposibilă organizarea acestui eveniment.

Les Eurockeennes era programat să se desfăşoare între 1 şi 4 iulie. Echipa organizatoare preconiza ca publicul participant să reprezinte un procent din capacitatea totală a complexului, în loc de un număr determinat de spectatori.

Citeşte şi:Agenţia Medicamentului din Franţa RESPINGE Ivermectina pentru tratarea COVID-19 – Black News

Restricţiile din Franţa se înăspresc din acest weekend, cu extinderea în întreaga ţară a regulilor de lockdown, care se aplică deja în 19 departamente în care s-a înregistrat cea mai mare incidenţă epidemiologică.

Numărul contagierilor din ultimele zile a depăşit media de 50.000 (joi s-au raportat 50.659 de cazuri de COVID-19), iar presiunea asupra spitalelor nu încetează să crească, cu 28.581 de pacienţi internaţi şi alţi 5.109 aflaţi la terapie intensivă. 

Tags: Belfortcoronaviruscovid-19festivalfrantaLes Eurockeenneslockdownpandemierock
Categorii: Externe