X

Un american, care dorea să-i facă de petrecanie lui Biden, a fost UCIS de FBI

Un american, care dorea să-i facă de petrecanie lui Biden, a fost UCIS de FBI

Un bărbat urmărit de luni de zile de către autorităţile americane pentru că profera ameninţări la adresa preşedintelui Joe Biden a fost împuşcat miercuri de FBI în statul Utah, cu câteva ore înaintea unei vizite planificate a preşedintelui în acest stat din vestul Statelor Unite, transmite AFP, potrivit agerpres.

FBI a declarat că un suspect a fost ucis miercuri devreme, când ofiţerii au încercat să îl aresteze în Provo, la sud de Salt Lake City. O anchetă este în desfăşurare, a adăugat FBI fără a oferi detalii despre bărbatul identificat drept Craig Robertson într-o plângere a procurorilor federali din Utah.

Citeşte şi: Succes al Serviciilor româneşti: Iulian Gherguț, cel mai vechi oastatic occidental din Sahel, a fost ELIBERAT și a ajuns în țară – Stiripesurse.md

Potrivit acestui document, Craig Robertson era un septuagenar care se prezenta ca un susţinător puternic al fostului preşedinte Donald Trump şi care l-a ameninţat în mod repetat pe Joe Biden în postări pe reţelele de socializare.

Vicepreşedinta Kamala Harris, procurorul general Merrick Garland şi procurorul districtual Alvin Bragg care a supravegheat ancheta ce a condus la inculparea lui Donald Trump în New York au fost la rândul lor ameninţaţi, la fel ca şi agenţi ai FBI.

Un american, care dorea să-i facă de petrecanie lui Biden, a fost UCIS de FBI

“A sosit momentul pentru unul sau două asasinate prezidenţiale. Mai întâi Joe, apoi Kamala!!!”, se arată într-una din postările sale.”Aud că Biden vine în Utah (…). Şterg de praf puşca M24. Bun venit bufonului şef!”, scria într-o altă postare de acum câteva zile.

De asemenea, bărbatul ar fi publicat numeroase fotografii cu arme de foc.

Preşedintele Biden vizitează în prezent vestul Statelor Unite şi are programată o deplasare miercuri la Salt Lake City.

Serviciul Secret, însărcinat cu protejarea oficialilor de stat la nivel înalt, a declarat că “este la curent cu anchetă FBI ce implică o persoană din Utah care a ameninţat o persoană protejată de Serviciul Secret”, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Tags: Biroul Federal de Investigatii (FBI)Craig RobertsonJoe BidenProvoSalt Lake CityUtah
Categorii: ExterneȘtirile zilei