Un american, condamnat la 13 ani de închisoare în Rusia cu privire la trafic de droguri

Publicat:

Un american, condamnat la 13 ani de închisoare în Rusia cu privire la trafic de droguri

Un tribunal rus de la Moscova a condamnat joi un american, Michael Travis Leake, la 13 ani de închisoare cu privire la trafic de droguri, în contextul unor tensiuni puternice între Moscova şi Washington, relatează AFP.

”Michael Travis Leake a fost găsit vinovat de (…) vânzare de stupefiante” şi a fost ”condamnat la 13 ani de închisoare într-o colonie penitenciară cu regim strict”, au anunţat pe Telegram serviciile de presă ale tribunalelor de la Moscova, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Acest ”fost paraşutist şi muzucian” american, potrivit acuzării, a fost plasat în detenţie provizorie în iunie 2023, acuzat de ”organizarea vânzării de droguri unor tineri”.

Potrivit postului american CNN, Michael Travis Leake este un muzician şi producător de muzică care locuieşte în Rusia de mai mulţi ani.

Pedeapsa grea la care a fost condamnat intervine în contextul în care joi are loc a doua audiere în procesul jurnalistului american Evan Gershkovich la Ekateriburg, în Ural, unde a fost arestat la sfîrşitul lui martie 2023, în timpul unui reportaj, cu privire la ”spionaj”, o acuzaţie pe care Rusia nu a susţinut-o niciodată cu probe.

Nicio altă informaţie nu a fost comunicată public cu privire la detalii din dosar, iar toate procedurile au fost secretizate.

Evan Gershkovich, angajatorul său, ziatul The Wall Street Journal (WSJ), rudele sale şi ţara sa resping vehement cuzaţiile de spionaj formulate împotriva sa, care se pedepsesc cu până la 20 de ani de închisoare.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Arestări ale unor cetăţeni americani în Rusia s-au multiplicat în ultimii ani, în contextul unei deteriorări a relaţiilor Moscovei cu Washingtonul, deterioate şi mai mult după lansarea ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

În afară de Evan Gershkovich, Rusia deţine mai mulţi alţi cetăţeni americani, între care jurnalista ruso-americancă Alsu Kurmasheva, arestată în 2023 cu privire la o încălcare a legii ”agenţilor secreţi”, şi fostul puşcaş marin Paul Whelan, care ispăşeşte o pedeapsă de 16 ani de închisoare cu privire la spionaj, o acuzţaie pe care o contestă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți lideri UE s-au angajat să ajute R. Moldova, în cadrul Summitului Comunității Politice Europene

Mai mulți lideri UE s-au angajat să ajute R. Moldova, în cadrul Summitului Comunității Politice Europene În cadrul Summitului Comunității Politice Europene, mai mulți prieteni...

Votat în prima lectură: Modificarea convenției regionale cu privire la regulile de origine preferențiale paneuromediteraneene

Votat în prima lectură: Modificarea convenției regionale cu privire la regulile de origine preferențiale paneuromediteraneene Agenții economici din Republica Moldova vor putea să participe mai...

Cursul valutar oficial BNM la 19 iulie 2024

Cursul valutar oficial BNM la 19 iulie 2024 Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 19 iulie 2024, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Valuta Cod Abr Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7666 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5955 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2952 Coroana...

Comerțul cu mărfuri strategice, reglementat de o nouă lege, armonizată cu legislația UE

Comerțul cu mărfuri strategice, reglementat de o nouă lege, armonizată cu legislația UE Comerțul cu mărfuri strategice va fi reglementat de o nouă lege, armonizată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.