X

Un amfibian orb a primit numele președintelui american Trump

O specie de amfibian fără membre, orb și care obișnuiește să își îngroape capul în pământ, a primit numele lui Donald Trump, potrivit cnn.com, potrivit Mediafax.

O companie britanică a obținut, în urma unei licitații, dreptul de a numi noua specie și a ales numele președintelui american, având în vedere atitudinea acestuia față de schimbările climatice.

Citește și : Trump anunţă înfrângerea jihadiștilor în Siria

Dermophis donaldtrumpi a fost descoperit în Panama, a spus Aidan Bell, cofondator al companiei producătoare de materiale de construcție sustenabile EnviroBuild.

Animalul este un caecilian, care își petrece majoritatea timpului sub pământ, potrivit EnviroBuild. Specia și-a pierdut membrele în urmă cu 60 de milioane de ani, dar are tentacule cu ajutorul cărora își detectează prada.

Ca amfibian, este în mod particular susceptibil să dispară, având în vedere modificările climatice, a mai spus Bell.

Citește și : Începe numărătoarea inversă : Au mai rămas 100 de zile până la Brexit

Donald Trump este de părere că încălzirea globală este o glumă, iar, în noiembrie, acesta a respins un raport al Comisiei pentru climă din SUA, pentru că nu a fost de acord cu concluziile.

EnviroBuild a plătit suma de 25.000 de dolari pentru dreptul de a numi amfibianul, care, în curând, va fi inclus pe lista speciilor vulnerabile.

Tags: Aidan BellamfibianDonald Trumpmembrepanamapradă
Categorii: Știrile zilei