X

Un amplu incendiu de vegetaţie a izbucnit în nordul Spaniei; locuitorii din două sate au fost evacuați

Un amplu incendiu de vegetaţie a izbucnit în Valea Mena din nordul Spaniei, provocând evacuarea locuitorilor din două sate începând de duminică, a raportat luni cotidianul El Pais, care citează informaţii transmise de autorităţile locale spaniole, relatează DPA, potrivit agerpres

Incendiul de vegetaţie, produs în vestul Ţării Bascilor şi în nordul provinciei Burgos, a izbucnit duminică, după o pauză de mai multe săptămâni a acestor fenomene, care au devastat Spania pe durata verii. Peste 500 de hectare de vegetaţie au fost distruse deja de flăcări.

Citește și : Zona euro se îndreaptă spre recesiune

Aproximativ 100 de locuitori din satele Antunano şi Bortedo, situate la o distanţă de aproape 400 de kilometri nord de Madrid, au fost evacuaţi, a anunţat El Pais. Nicio persoană rănită nu a fost raportată până în prezent. Trei ferme, două locuinţe şi o maşină de pompieri au fost distruse de flăcări.

Flăcările au fost alimentate de vânturi cu viteze de până 100 de km/h, care au împiedicat avioanele şi elicopterele de pompieri să decoleze, obligate să rămână la sol pentru mai multe ore în zilele de duminică şi luni.

Spania s-a confruntat cu unele dintre cele mai devastatoare incendii de vegetaţie în acest an, cu focare care s-au aprins în mod repetat între lunile iunie şi septembrie.

Potrivit Programului Uniunii Europene Copernicus de Observare a Pământului, 435 de incendii au distrus peste 300.000 de hectare în Spania până acum în 2022.

Citește și : 73 de migranţi au fost salvaţi din valurile Mediteranei

Tags: AntunanoBortedoincendiumadridValea Menavegetaţie
Categorii: Diaspora