X

Un angajat al celebrei școli de balet din Paris a fost ARESTAT pentru agresiune sexuală

Un supraveghetor de noapte de la Şcoala de Balet a Operei din Paris a fost arestat la sfârşitul lunii martie pentru atingerea şi agresarea sexuală a doi elevi, a confirmat luni parchetul din Nanterre, un orăşel din suburbia Parisului, la solicitarea AFP, potrivit agerpres.

Bărbatul de 27 de ani a fost pus sub acuzare pentru fapte de corupere a minorilor, atingeri de natură sexuală comise asupra unui minor de peste 15 ani, şi agresiune sexuală asupra unui minor de 15 ani, a declarat sursa, confirmând o informaţie apărută în revista Marianne. Îngrijitorul a fost plasat sub control judiciar.

Citește și: O bandă de traficanţi de droguri planifica asasinarea vicepremierului muntenegrean

Faptele s-au petrecut la jumătatea lunii martie în incinta prestigioasei şcoli, care primeşte elevi cu vârste între 8 şi 17 ani la Nanterre. Şcoala dispune de un internat.

“La 17 martie, doi adolescenţi au cerut să o vadă pe directoarea şcolii pentru a-i dezvălui că au fost atinşi de un supraveghetor”, a detaliat Opera din Paris.

Directoarea a solicitat adolescenţilor să depună plângere.

În arest, supraveghetorul şi-ar fi recunoscut faptele, potrivit revistei Marianne.

O celulă psihologică a fost creată în cadrul instituţiei a doua zi după dezvăluirea presupuselor fapte, a indicat Opera din Paris, care precizează că instituţia a introdus o acţiune în justiţie.

Citește și: Fotbalul englezesc BOICOTEAZĂ total rețelele sociale ca răspuns la abuzul online

O anchetă a fost demarată în acest caz.

Înfiinţată în 1713 de Ludovic al XIV-lea, Şcoala de Balet, condusă Elisabeth Platel, este una dintre cele mai prestigioase instituţii din lume dedicate baletului. 

Tags: agresiune sexualaElisabeth PlatelfrantaingrijitorLudovic al XIV-leaNanterreŞcoala de Balet a Operei din Pari
Categorii: Externe