X

Un angajat al Congresului american, reținut după ce a circulat mai multe minute cu un pistol în geantă

Un angajat care a circulat mai multe minute joi în incinta Congresului american cu un pistol în geantă fără probleme a fost reţinut în cele din urmă, a comunicat poliţia Capitoliului, care a deschis o anchetă, potrivit AFP, scrie agerpres

Joi, în jurul orei 07:40 (12:30 GMT), autorităţile “au reperat un pistol pe scannerul lor cu raze X”, relevă comunicatul poliţiei. Proprietarul acestuia “a fost localizat după patru minute şi arestat”, precizează textul.

Citește și : Comisia Europeană cere vaccinarea cu doza a treia, în timp ce statele UE discută LIMITAREA valbilităţii certificatului verde

Bărbatul de 57 de ani, care lucrează pentru Capitoliu, a declarat poliţiei că îşi uitase arma în geantă.

Orice persoană care intră în incinta Congresului trebuie să arate un permis de acces şi să treacă printr-un portic de securitate prevăzut cu scanner cu raze X.

O anchetă este în curs pentru a clarifica această breşă de securitate şi a afla de ce acest individ nu a fost reţinut încă de la trecerea sa prin portic.

Poliţia Capitoliului este în alertă de la asaltul din 6 ianuarie, dată la care mii de susţinători ai lui Donald Trump invadaseră sediul Congresului american pentru a-i împiedica pe aleşi să confirme victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

Citește și : Morawiecki îi cere lui Olaf Scholz SĂ NU CEDEZE presiunii Rusiei în dosarul Nord Stream 2

Acest incident a avut loc doar cu câteva ore înainte ca Joe Biden să meargă la Capitoliu pentru o ceremonie de omagiere a senatorului recent decedat, Bob Dole, al cărui sicriu va fi expus în rotonda sediului parlamentului american.

Tags: Capitoliucongres
Categorii: Știrile zilei