X

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe cetățeanul german Rico Krieger, după cum anunță proiectele Belarusskii Gaiun și MotolkoPomogi, citate de RADOR.

Potrivit proiectelor menționate mai sus, Krieger a fost acuzat de pretinse ”acțiuni ilegale comise, folosind arme de foc”, ”prejudicii aduse transportului sau mijloacelor de comunicare”, ”crearea sau participarea la o formațiune ”extremistă”, ”activitate desfășurată sub acoperire”, ”activitate de mercenarism” și ”act terorist”.

După cum au aflat activiștii de la Viasna Human Rights Centre/Centrul pentru Drepturile Omului Viasna, o organizație pentru drepturile omului cu sediul în Minsk, Belarus, în dosarul lui Krieger este invocat regimentul Kalinovski și mai exact unitatea sa structurală – batalionul străin mecanizat Zapadnîi.

Activiștii pentru drepturile omului au raportat că bărbatul a fost găsit vinovat de ”săvârșirea unei explozii cu scopul de a zădărnici luarea unor decizii de către autorități, intimidarea populației, destabilizarea ordinii publice (act terorist), săvârșit de o persoană care a comis anterior un act terorist”.

După cum a susținut acuzarea, Krieger a acționat, împreună cu un grup de persoane. Acesta este primul verdict din Belarus într-un dosar penal de activitate de mercenar, a remarcat Viasna.

Regimentul Kalinouski neagă orice implicare a sa cu cetățeanul german Rico Krieger, care a fost condamnat la moarte în Belarus sub acuzația de ”mercenarism”.

Vadim Kabanciuk, un reprezentant al regimentului Kalinovski, a declarat într-un comentariu pentru Novaia Evropa: ”Rico Krieger, cetățean german, condamnat la moarte de un tribunal din Belarus pentru o presupusă legătură cu regimentul Kalinovski, în realitate nu a avut niciodată vreo legătură cu acest regiment.

Această știre este un fake”, a spus el. Potrivit lui, autoritățile și propagandiștii din Belarus au invocat în mod repetat regimentul Kalinovski în scopuri și interese personale – astfel, potrivit lui, conducerea țării a început în cele din urmă să îi ia în serios”:

”De aceea se încearcă prin toate modurile posibile să ne discrediteze. Preocuparea lor de bază este să creeze știri false despre noi. Așadar încearcă să coreleze activitatea noastră cu cea a unui cetățean german care are un dosar de terorism ambiguu”, a adăugat Vadim Kabanciuk.

Potrivit paginii LinkedIn a lui Krieger, acesta a lucrat ca medic pentru Crucea Roșie Germană. Belarusskii Gaiun și MotolkoPomogi susțin că bărbatul are un copil minor în Germania. Belarus este singura țară din Europa care are în vigoare pedeapsa cu moartea.

Tags: belarusCrucii Roșii GermaneTribunalul Regional Minsk
Social