Un angajat al Departamentului de Stat american a fost SUSPENDAT din cauza legăturilor sale cu Supremaţia Albilor

Publicat:

Departamentul de Stat american a suspendat un oficial care activa în cadrul biroului energiei, la o zi după ce s-a aflat despre legăturile sale cu un grup al naţionaliştilor albi, a declarat joi o sursă din diplomaţia americană citată de Reuters, potrivit agerpres.

Departamentul de Stat a refuzat să divulge numele oficialului în cauză. Southern Poverty Law Center (SPLC), un ONG care luptă pentru apărarea drepturilor civile şi care monitorizează grupurile care incită la ură, l-a identificat ca fiind Matthew Gebert.


Citeşte şi: Trump îl pune pe Joseph Maguire director interimar al National Intelligence

SPLC a precizat într-un raport publicat miercuri că Gebert a găzduit membri ai grupului la locuinţa sa şi a publicat propagandă naţionalistă pe internet sub pseudonim. Într-un podcast din mai 2018, Gebert afirma că “avem nevoie de o ţară a noastră cu arme nucleare şi asta foarte repede”, potrivit SPLC.

“Nu pot confirma nimic”, a declarat purtătoarea de cuvânt Morgan Ortagus în cadrul unui briefing de presă.

Atacurile armate de la sfârşitul săptămânii trecute din Texas şi Ohio a readus în atenţie curentul naţionalist alb şi extremismul din SUA.

Masacrul din oraşul predominant hispanic El Paso este investigat ca o infracţiune motivată de ură şi un act de terorism domestic, iar FBI-ul susţine că şi atacatorul din Dayton, Ohio, a explorat ideologii extremiste.

Citeşte şi: Atac sălbatic asupra unui poliţist londonez! Victima a fost lovită în cap cu maceta

Candidatul la învestitura democrată Joe Biden l-a acuzat miercuri pe preşedintele american Donald Trump că alimentează convingerile adepţilor supremaţiei albilor care au fost acuzate pentru mai multe atacuri armate în SUA.

Trump a spus că nu este rasist şi a afirmat într-un discurs susţinut luni că americanii trebuie “să condamne rasismul, bigotismul şi ideologia supremaţiei albilor”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.