Un angajat turc al consulatului Statelor Unite la Istanbul, pus oficial sub acuzare pentru spionaj

Publicat:

Justiţia turcă a pus oficial sub acuzare vineri pentru spionaj un angajat turc al consulatului Statelor Unite la Istanbul, a cărui arestare a tensionat relaţiile dintre Ankara şi Washington, a informat agenţia de presă Anadolu, relatează AFP, potrivit agerpres.

Un tribunal din Istanbul a acceptat vineri actul de acuzare depus de un procuror care cere o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă împotriva lui Metin Topuz pentru “spionaj” şi “încercare de răsturnare a guvernului”, a precizat agenţia de presă turcă.


Citește și : Un alt senator american vrea să-i ia locul lui Trump la Casa Albă

Procesul lui Topuz, care era însărcinat la consulatul american să facă legătura între autorităţile americane şi brigada de luptă anti-drog a poliţiei turce, va începe pe 26 martie la tribunalul Caglayan din Istanbul, a mai spus sursa citată.

Topuz a fost arestat şi apoi închis în octombrie 2017. El este suspectat de autorităţile turce că s-ar afla în legătură cu reţeaua predicatorului Fethullah Gülen, acuzat de Ankara că ar fi organizat puciul eşuat din 2016 din Turcia.

Potrivit Anadolu, Topuz este acuzat de procuror că ar fi avut contacte frecvente cu presupuşi membri ai mişcării Gülen.

Detenţia sa a provocat o criză diplomatică între Turcia şi Statele Unite, care timp de câteva luni au suspendat majoritatea serviciilor de eliberare de vize.

Acest episod a contribuit la agravarea tensiunilor în relaţiile dintre cele două ţări, deja afectate de disputele privind dosarul sirian şi de cererea de extrădare din partea Turciei, rămasă fără răspuns până în prezent, a predicatorului Gülen.

Citește și : NATO acuză Rusia de încălcarea Tratatului INF şi îndeamnă revină la respectarea documentului

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Festivalul ‘DOR de Chișinău’: Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție

Festivalul 'DOR de Chișinău': Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție Primăria Chișinău a organizat în premieră Festivalul „DOR de Chișinău”, un...

‘Diaspora Plantează Acasă’: Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni

'Diaspora Plantează Acasă': Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni Ministerul Mediului al Republicii Moldova, în colaborare cu Biroul...

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării Zilele Diasporei, organizate tradițional în Republica Moldova în luna august, sunt marcate în zeci de localități din...

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august Cetățenii reveniți acasă din diasporă sunt invitați să participe, în perioada 14...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.