Un armean a fost ARESTAT după ce a pus pe Facebook o informație falsă legată de criza din Orientul Mijlociu

Publicat:

Un armean ce administra o pagină de Facebook difuzând “informaţii false” a fost arestat după publicarea unui articol în care se afirma că premierul acestei ţări din Caucaz l-a felicitat pe preşedintele american Donald Trump pentru asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, au anunţat luni serviciile speciale armene, informează AFP, potrivit agerpres.

“În 3 ianuarie, pagina de Facebook ‘Diana Arutiunian’ a publicat o informaţie conform căreia premierul Nikol Paşinian l-ar fi felicitat pe preşedintele SUA pentru acţiunile sale împotriva unui înalt responsabil militar iranian”, a anunţat Serviciul de Securitate Naţională (SNB) al Armeniei într-un comunicat.


Citește și: Trump amenință Irakul cu sancţiuni severe

Potrivit comunicatului, această “informaţie falsă” a fost reluată de mass-media azere şi iraniene, două ţări ce se învecinează cu Armenia, cauzând “prejudicii importante intereselor securităţii naţionale ale Armeniei”.

Ecoul acestei publicări a fost acela că Nikol Paşanian, instalat la putere după o revoluţie paşnică în 2018, a publicat duminică o dezminţire pe propria sa pagină de Facebook. El a îndemnat de asemenea SUA şi Iranul la reţinere. La rândul său, şeful diplomaţiei armene l-a contactat telefonic pe omologul său iranian pentru a-i prezenta condoleanţe.

Generalul Qassem Soleimani, personalitate-cheie a politicii Teheranului în Irak, a fost ucis vineri într-un atac american la Bagdad.

Sub identitatea “Diana Arutiunian” se ascundea un bărbat a cărui identitate nu a fost dezvăluită. Într-o înregistrare video difuzată împreună cu sus-menţionatul comunicat al SNB, el explică faptul că a înfiinţat această pagină în 2018, pentru “a scrie aici articole politice” şi recunoaşte că este autorul articolului în chestiune.

Vezi și: Lista completă a câștigătorilor Globurilor de Aur 2020

“Am făcut-o pentru că am opinii publice de opoziţie şi cred că este injust ca Robert Kociarian (fostul preşedinte al Armeniei urmărit în prezent pentru ‘încălcarea ordinii constituţionale’) să fie ţinut în continuare la închisoare”, a explicat bărbatul în înregistrarea video.

Armenia întreţine relaţii complexe cu două dintre ţările cu care se învecinează, Azerbaidjan şi Turcia, cu care frontierele sunt închise. Menţinerea bunelor relaţii cu Iranul este prin urmare crucială pentru Erevan, care rămâne apropiat şi de SUA, unde trăieşte o puternică diaspora armeană. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kamala Harris, Moldova și moldovenii

Kamala Harris, Moldova și moldovenii Moldovenii sunt puțin interesați de procesele politice care au loc în SUA. Aceasta chiar dacă sunt conștienți că de linia...

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.