Un arsenal de arme de foc descoperit în Belgia, după o dublă arestare în Franţa

Publicat:

Circa 30 de arme de foc, printre care 21 de kalaşnikoave, au fost confiscate de poliţia belgiană în cadrul unei anchete declanşate după o dublă arestare la un punct de acces rutier din nordul Franţei, a anunţat marţi pachetul din Anvers, relatează AFP, potrivit agerpres.   

Cu prilejul acestor arestări, pe 5 octombrie, asupra a doi francezi s-au găsit într-o geantă sport “patru kalaşnikoave, o armă de foc, patru încărcătoare şi 250 de cartuşe”, se menţionează într-un comunicat.


Citește și : Singapore ‘dă drumu’ la nunţi’, dar toţi participanţii vor fi testaţi pentru coronavirus

O anchetă a fost deschisă în Franţa, în care a apărut rapid o “legătură evidentă” cu Belgia şi criminalitatea din regiunea Anvers.

Trei percheziţii efectuate la Ravels şi în cartierul Borgerhout din Anvers au dus la descoperirea de către anchetatorii belgieni a unui arsenal impresionant.

Pe lângă cele treizeci de arme de foc şi 15 încărcătoare, în special de kalaşnikov, poliţia federală a pus mâna pe “documente cu formule chimice şi numere de containere” pentru transportul de cocaină şi aproape 150.000 de euro cash, mai precizează parchetul.

Citește și : Rusia face un compromis major de dragul tratatului New START

În plus, o femeie de 38 de ani şi un bărbat de 42 de ani, amândoi de naţionalitate olandeză, au fost reţinuţi în această anchetă pentru “asociere infracţională, încălcarea legii privind armele şi drogurile şi spălare de bani”.

În urmă cu trei săptămâni, şeful parchetului federal belgian, Frederic Van Leeuw a atras atenţia asupra importanţei criminalităţii legate de traficul de droguri prin portul Anvers, principala poartă de intrare în Europa a acestui drog.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.