X

Un asistent medical din Germania, condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unor pacienţi

Un asistent medical din Germania a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru două capete de acuzare pentru crimă şi şase pentru tentativă de crimă, după ce s-a aflat că acesta îşi seda pacienţii pentru a nu-l deranja la muncă, informează DPA, potrivit agerpres

Din cauza gravităţii deosebite a infracţiunilor, tribunalul din Munchen a decis luni că, aproape sigur, acesta nu va fi eligibil pentru eliberare anticipată din închisoare după 15 ani. De asemenea, instanţa i-a impus o interdicţie pe viaţă de a mai lucra ca asistent medical.

Citește și : Kemal Kiliçdaroglu, politicianul care vrea să îl detroneze pe Erdogan

Tânărul a recunoscut în faţa instanţei că le-a injectat pacienţilor droguri într-o secţie de recuperare a unui spital din Munchen, pentru a-i menţine sedaţi.

În apărarea sa, bărbatul a declarat că bea întotdeauna mult alcool înainte de a intra în tură şi că dormea la serviciu. Prin urmare, a vrut să se asigure că pacienţii nu-l vor deranja.

“Am făcut o mare greşeală”, a declarat acuzatul la începutul procesului în ianuarie.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul le-a injectat pacienţilor sedative, adrenalină şi anticoagulante în secţia de recuperare, o secţie intermediară între unitatea de terapie intensivă şi secţia normală.

Citește și : Pentagon Leaks: Prigojin i-ar fi promis Kievului să-i divulge poziţionarea trupelor ruse

Doi pacienţi, în vârstă de 80 şi, respectiv, 89 de ani au murit în 2020 la spitalul din Munchen unde lucra asistentul.

Tags: asistent medicalgermaniainchisoareMunchen
Categorii: Diaspora