X

Un automobilist a murit în statul Kansas din cauza viscolului care a lovit centrul şi sud-estul Statelor Unite

Un automobilist a murit în statul Kansas într-un accident provocat de viscolul care a lovit centrul şi sud-estul Statelor Unite şi care a anulat sau a întârziat mii de zboruri şi a rănit două persoane într-un avion comercial din zona Dallas, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Accidentul care s-a produs pe autostrada interstatală 70 din apropierea orașului Oakely a determinat Kansas Highway Patrol să închidă o porțiune din artera majoră care face legătura între est vest.

Citește și : O furtună a perturbat traficul aerian în centrul SUA

“Staţi departe de drumuri și rămâneți în siguranță, dați (Departamentul Transporturilor din Kansas) timp pentru a le curăţa … nu merită să-ţi pui viața în pericol”, a transmis pe Twitter Todmerton Hileman, ofițerul de relaţii publice al patrulei.

Hileman a spus că este posibil ca drumurile să fie şi vineri acoperite de zăpadă și înghețate.

Decesul a survenit după ce zone din centrul și sud-estul Americii se confruntă cu primul val de zăpazi puternice și ploaie care sunt așteptate în Statele Unite ale Americii să continue pe parcursul weekend-ului, a declarat Marc Chenard, meteorolog la Serviciul Național de Meteorologie.

“În această dimineață s-a depus deja un strat de zăpadă între 6 până la 10 centimetri în aceste zone, iar alţi 10 centimetri este posibil să se adauge pe parcursul zilei și în seara aceasta”, a spus Chenard. “Deplasarea va fi foarte dificilă în zonele cu avertizări meteo și viscol”, a adăugat acesta.

Citește și : Marina Regală australiană a capturat peste 900 kilograme de heroină în Marea Arabiei

Un pasager si un insotitor de zbor au suferit răni la genunchi sşi spate după ce un zbor American Eagle operat de compania Mesa Airlines a fost lovit de turbulenţe in zona Dallas-Fort Worth, a anunţat American Airlines într-o declaraţie.

Viscolul a contribuit la anularea a 865 de zboruri și a întârziat încă 7.000, potrivit FlightAware.com.

Tags: automobilistDallasKansasOakelytwitterviscol
Categorii: Știrile zilei