Un avion a dispersat sute de litri de apă sfințită peste un orășel din Louisiana

Publicat:

Un reverend de la o biserică catolică din sud-vestul statului Louisiana, SUA, a venit cu o ideea inedită și anume peste 400 de litri de apă sfințită să fie disperați dintr-un avion peste un întreg orășel, informează BBC, potrivit mediafax.

Reverendul Matthew Barzare de la biserica Sfânta Ana din comunitatea rurală a Cow Island a ascultat de sfatul unui alt preot și anume să disperseze 100 de galoane, echivalentul a 454 de litri, de apă sfințită dintr-un avion.


Citește și : SUA alocă un ajutor militar în valoare de 175 de milioanede dolari ţărilor baltice

Parohia acestuia se întinde pe o zonă mare, fapt pentru care reverendul Barzare s-a gândit că o soluție mai rapidă ar fi să folosească un avion utilizat de regulă la stropirea cu insecticid a recoltelor. Sunt planuri ca pe viitor acest eveniment să devină unul anual, folosind 300 de galoane cu apă sfințită.

https://twitter.com/newley/status/1209757872428589056?s=20

https://twitter.com/TheGlobalNewss/status/1209607806875242498?s=20

 

Apa sfințită a fost dispersată peste oraș și fermele învecinate înaintea Crăciunului, a anunțat dioceza din Lafayette. Ideea i-a venit parohului Leryn Detraz, un locuitor al comunității neînregistrate Cow Island din parohia Vermilion, Louisiana, care lucrează în prezent ca misionar în Ohio.

Este o tradiție de a binecuvânta recoltele comunității locale, în special în perioada culegerii recoltei, a declarat reverendul Barzare la postul de radio NPR. Enoriași au adus apă la pista de aterizare pentru a fi sfințită înainte de a fi încărcată în avion.

Citește și : Lukaşenko avertizează Moscova împotriva unei unificări forţate între Belarus şi Rusia

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

 O nouă ieftinire a benzinei și motorinei

 O nouă ieftinire a benzinei și motorinei

Pista principală a fost redeschisă pe Aeroportul Internațional Chișinău

Pista principală a fost redeschisă pe Aeroportul Internațional Chișinău După două luni de lucrări de reabilitare, pista principală a Aeroportului Internațional Chișinău 08/26 a...

Medvedev cere o ofensivă rusă spre Kiev și Odesa incursiunea forţelor ucrainene în regiunea Kursk

Medvedev cere o ofensivă rusă spre Kiev și Odesa incursiunea forţelor ucrainene în regiunea Kursk Moscova trebuie să înceapă o ofensivă asupra Kievului şi a...

Plîngău nu ar susține-o pe Sandu nici în turul II

Plîngău nu ar susține-o  pe Sandu nici în turul II Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, nu ar susține-o pe Maia Sandu la prezidențiale nici în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.