Un avion al Ethiopian Airlines cu 157 de persoane la bord s-a prăbușit la scurt timp după decolare

Publicat:

Un Boeing 737 al companiei Ethiopian Airlines, cu 149 de pasageri şi 8 membri ai echipajului la bord, care efectua o legătură Addis Abeba-Nairobi, s-a prăbuşit, duminică dimineaţă, la puţin timp după decolare, a anunţat compania etiopiană, citată de AFP, potrivit News.ro .

“Confirmăm că zborul nostru ET 302 de la Addis Abeba la Nairobi a fost implicat într-un accident astăzi”, a declarat compania într-un comunicat.


Citește și : Venezuela: Guvernul preşedintelui Maduro denunţa SUA la ONU pentru pana uriaşă de curent

“Credem că erau 149 de pasageri şi opt membri ai echipajului la bord, dar în prezent lucrăm pentru stabilirea detaliilor despre acest zbor”, a adăugat aceasta.

“Operaţiunile de căutare şi de salvare sunt în curs şi nu avem nicio informaţie confirmată cu privire la supravieţuitori sau eventuale victime”, a indicat compania.

Aparatul a decolat la ora 06H38 GMT de pe aeroportul internaţional Bole din Addis Abeba şi “a pierdut contactul” şase minute mai târziu, potrivit aceleiaşi surse.

Prim-ministrul etiopian Abiy Ahmed a scris pe Twitter că transmite “condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut apropiaţii dragi în avionul Boeing 737 al companiei Ethiopian Airlines cu destinaţia Nairobi, în Kenya, în această dimineaţă”.

Ethiopian Airlines a indicat că a trimis personal la locul accidentului pentru a oferi orice ajutor.

Compania va pune la dispoziţie un centru de informare pentru pasageri şi un număr de telefon pentru rudele celor care se aflau la bord.

Citește și : Directorul de comunicare al Casei Albe a demisionat

Boeing 737-800 MAX care s-a prăbuşit este acelaşi tip de avion ca cel al companiei indoneziene Lion Air care a căzut în mare în octombrie 2018, la 13 minute după ce a decolat de la Jakarta. 189 de persoane au murit atunci.

Ultimul accident grav de avion al companiei Ethiopian Airlines este cel al avionului Boeing 737-800 care a explodat după ce a decolat din Liban în 2010. Cei 83 de pasageri şi şapte membri ai echipajului au murit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bucureştiul emite o avertizare de călătorie în Franţa

Bucureştiul emite o avertizare de călătorie în Franţa Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a emis o atenționare de călătorie pentru Franța, unde, până miercuri...

O fostă gunoiște neautorizată va deveni parc public

O fostă gunoiște neautorizată va deveni parc public Transformare ecologică la Pănășești. O gunoiște neautorizată fa fi transformată în parc public. Citește și: Atenție! Accesul limitat...

Cinci mari provocări care îl aşteaptă pe Mark Rutte la şefia NATO (France Presse)

Cinci mari provocări care îl aşteaptă pe Mark Rutte la şefia NATO Olandezul Mark Rutte, care va prelua marţi funcţia de şef al NATO, se...

19 militari moldoveni sunt detaşaţi în Bosnia și Herțegovina

19 militari moldoveni sunt detaşaţi în Bosnia și Herțegovina 19 militari moldoveni vor participa la operațiunea Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina – EUFOR ALTHEA....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.