Un avion charter de proveniență franceză care zbura spre Moscova s-a prăbușit

Publicat:

Un avion charter de proveniență franceză care zbura spre Moscova s-a prăbușit

Autoritatea rusă pentru aviaţie a anunţat duminică dispariţia de pe radare, deasupra Afganistanului, a unui avion înregistrat în Rusia, având la bord probabil şase persoane, după ce responsabili provinciali afgani au afirmat că există informaţii privind prăbuşirea unui avion în nord-estul ţării, relatează Reuters.

Autorităţile ruse au mai spus că este vorba de un zbor charter de ambulanţă care venea din India, via Uzbekistan, având ca destinaţie Moscova şi că avionul este un aparat de producţie francez Dassault Falcon 10, din 1978, scrie agerpres.ro.


Un avion s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă din nord-estul Afganistanului, au anunţat duminică responsabili provinciali citaţi de Reuters şi AFP, fără a face alte precizări, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Pașaportul moldovenesc, luxul râvnit de rușii din Rusia

Poliţia a primit informaţii de la localnici, dar nu a putut fi stabilit locul exact al prăbuşirii, nu se ştie nimic despre victime şi despre ce avion este vorba.

Incidentul s-a produs în cursul nopţii în provincia Badakhshan, care are graniţă cu Tadjikistan, China şi Pakistan şi este traversată de masivul Hindu Kush, cu vârfuri de peste 7000 de metri.

Citește și: Două poduri rutiere din Bălți vor fi reparate

Zona prăbuşirii se află la circa opt ore pe şosea de capitala provincială Faizabad, a menţionat, pentru France Presse, Zabihullah Amiri, responsabil al departamentului de informaţii al provinciei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

MAI rămâne fără un secretar de stat

MAI rămâne fără un secretar de stat Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a rămas fără un secretar de stat. Guvernul a acceptat astăzi cererea de demisie a...

Complexul Memorial „Eternitate” trece în proprietatea municipiului Chișinău

Complexul Memorial „Eternitate" trece în proprietatea municipiului Chișinău Cabinetul de Miniștri se întrunește într-o nouă ședință, iar pe agendă sunt 20 de subiecte. Guvernul urmează...

Țentiu va sta în arest la domiciliu. PA va contesta decizia magistraților

Țentiu va sta în arest la domiciliu. PA va contesta decizia magistraților Șeful Interpol Moldova va sta în următoarele 30 de zile în arest la...

Atenţie! Rabia şi peste porcină au revenit în Moldova

Rabia şi peste porcină au revenit în Moldova Un caz de rabie a fost înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova în perioada 20-26 iunie 2024. Totodată,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.