Un avion cu 233 de oameni la bord A ATERIZAT PE BURTĂ, într-un lan de porumb – VIDEO

Publicat:

Cel puțin 23 de persoane au fost rănite după ce un avion de pasageri a efectuat miercuri o aterizare forțată pe un câmp lângă un aeroport din Moscova, în urma defectării motoarelor aeronavei ca umare a lovirii unui stol de păsări, au declarat surse din cadrul autorităților ruse, citate de TASS, transmite mediafax.

“În total au fost răniți 23 de oameni, inclusiv nouă copii”, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de urgență.


Un oficial din cadrul Agenției ruse de Transport Aerian a transmis că patru pasageri au fost spitalizați.

“La scurt timp după decolare, avionul a lovit un stol de pescăruși, unele păsări fiind aspirate de motoare (…) Aterizarea de urgență a avut loc într-un lan de porumb aflat la mai puțin de un kilometru de pista aeroportului”, a precizat oficialul.

Aeronava de tip Airbus A321, a companiei Ural Airlines, la bordul căreia se aflau 234 de persoane, inclusiv șapte membri ai echipajului, a decolat de la aeroportul Jukovski din regiunea Moscovei și se îndrepta spre Simferopol în Crimeea.

“Avionul a aterizat pe burtă pe un câmp aflat în apropiere de satul Rybaki, care este la aproximativ 3-5 kilometri depărtare de pista aeroportului Jukovski”, a afirmat o altă sursă.

“Potrivit versiunii preliminare, o pasăre a lovit un motor, ceea ce a dus la un incendiu. În cursul aterizării, avionul a depășit pista”, a transmis o sursă citată de agenția de știri Tass.

Autoritatea aviatică rusă a transmis că la bordul aparatului nu s-a declanșat niciun incendiu, iar pasagerii au fost evacuați pe tobogane.

Inițial, directorul general al companiei aeriene și Ministerul rus pentru Situații de urgență au transmis că nu s-au înregistrat victime în urma incidentului.

Compania Ural Airlines a comunicat că ambele motoare ale aeronavei s-au defectat după lovirea unor păsări.

“Aterizarea a fost efectuată adecvat, avionul nu a luat foc, toți pasagerii au fost evacuați. Nicio persoană nu a fost ucisă sau rănită”, a declarat Serghei Skuratov, directorul general al Ural Airlines.

Pasagerii aeronavei au fost evacuaţi imediat, a anunţat compania aeriană.

Ştire iniţială: Un avion de pasageri rus a efectuat o aterizare de urgenţă joi lângă Moscova la scurt timp după ce a decolat din cauza unor păsări aspirate în motoarele sale, au anunţat compania aeriană şi mass-media de stat ruse, citate de Reuters, potrivit agerpres.

Zborul Ural Airlines efectua legătura între Moscova şi Simferopol în Crimeea. Nu au fost anunţate victime, potrivit acestor surse.

Citește și : Cel puțin șase morți și cinci răniți în urma unui atac sinucigaș în Ciad

Airbusul 321, cu 234 de persoane la bord, a efectuat o aterizare de urgenţă lângă Aeroportul Internaţional Jukovski, la sud-est de Moscova, a raportat agenţia de presă RIA, citând Ministerul Situaţiilor de Urgenţă rus.

Ural Airlines a declarat pe contul său de Twitter că nimeni nu a fost rănit când zborul său U6178 a fost nevoit să aterizeze după ce păsări au fost aspirate în motoarele avionului.

“A avut loc o aterizare de urgenţă pe Jukovski. Păsările au intrat în ambele motoare. Motoarele s-au oprit, echipajul a efectuat aterizarea (…) la un kilometru distanţă de pistă”, a declarat, citat de agenţia de presă de stat TASS, directorul general al Ural Airlines, Serghei Skuratov.

Citește și : NATO afirmă că avioanele ruse ce escortau aeronava ministrului Şoigu şi au fost interceptate nu aveau un plan de zbor

TASS a mai citat o sursă afirmând că aparatul a aterizat pe un câmp lângă aeroport. Reuters nu a putut verifica imediat informaţia.

Problemele de securitate au afectat industria aeriană rusă, care a cunoscut numeroase accidente fatale în ultimii ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării În cadrul vizitei sale în municipiul Ceadîr-Lunga, prim...

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți Șeful Marelui Stat Major, generalul Eugen Ohladciuc, a vizitat...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.