X

Un avion cu 233 de oameni la bord A ATERIZAT PE BURTĂ, într-un lan de porumb – VIDEO

Cel puțin 23 de persoane au fost rănite după ce un avion de pasageri a efectuat miercuri o aterizare forțată pe un câmp lângă un aeroport din Moscova, în urma defectării motoarelor aeronavei ca umare a lovirii unui stol de păsări, au declarat surse din cadrul autorităților ruse, citate de TASS, transmite mediafax.

“În total au fost răniți 23 de oameni, inclusiv nouă copii”, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de urgență.

Un oficial din cadrul Agenției ruse de Transport Aerian a transmis că patru pasageri au fost spitalizați.

“La scurt timp după decolare, avionul a lovit un stol de pescăruși, unele păsări fiind aspirate de motoare (…) Aterizarea de urgență a avut loc într-un lan de porumb aflat la mai puțin de un kilometru de pista aeroportului”, a precizat oficialul.

Aeronava de tip Airbus A321, a companiei Ural Airlines, la bordul căreia se aflau 234 de persoane, inclusiv șapte membri ai echipajului, a decolat de la aeroportul Jukovski din regiunea Moscovei și se îndrepta spre Simferopol în Crimeea.

“Avionul a aterizat pe burtă pe un câmp aflat în apropiere de satul Rybaki, care este la aproximativ 3-5 kilometri depărtare de pista aeroportului Jukovski”, a afirmat o altă sursă.

“Potrivit versiunii preliminare, o pasăre a lovit un motor, ceea ce a dus la un incendiu. În cursul aterizării, avionul a depășit pista”, a transmis o sursă citată de agenția de știri Tass.

Autoritatea aviatică rusă a transmis că la bordul aparatului nu s-a declanșat niciun incendiu, iar pasagerii au fost evacuați pe tobogane.

Inițial, directorul general al companiei aeriene și Ministerul rus pentru Situații de urgență au transmis că nu s-au înregistrat victime în urma incidentului.

Compania Ural Airlines a comunicat că ambele motoare ale aeronavei s-au defectat după lovirea unor păsări.

“Aterizarea a fost efectuată adecvat, avionul nu a luat foc, toți pasagerii au fost evacuați. Nicio persoană nu a fost ucisă sau rănită”, a declarat Serghei Skuratov, directorul general al Ural Airlines.

Pasagerii aeronavei au fost evacuaţi imediat, a anunţat compania aeriană.

Ştire iniţială: Un avion de pasageri rus a efectuat o aterizare de urgenţă joi lângă Moscova la scurt timp după ce a decolat din cauza unor păsări aspirate în motoarele sale, au anunţat compania aeriană şi mass-media de stat ruse, citate de Reuters, potrivit agerpres.

Zborul Ural Airlines efectua legătura între Moscova şi Simferopol în Crimeea. Nu au fost anunţate victime, potrivit acestor surse.

Citește și : Cel puțin șase morți și cinci răniți în urma unui atac sinucigaș în Ciad

Airbusul 321, cu 234 de persoane la bord, a efectuat o aterizare de urgenţă lângă Aeroportul Internaţional Jukovski, la sud-est de Moscova, a raportat agenţia de presă RIA, citând Ministerul Situaţiilor de Urgenţă rus.

Ural Airlines a declarat pe contul său de Twitter că nimeni nu a fost rănit când zborul său U6178 a fost nevoit să aterizeze după ce păsări au fost aspirate în motoarele avionului.

“A avut loc o aterizare de urgenţă pe Jukovski. Păsările au intrat în ambele motoare. Motoarele s-au oprit, echipajul a efectuat aterizarea (…) la un kilometru distanţă de pistă”, a declarat, citat de agenţia de presă de stat TASS, directorul general al Ural Airlines, Serghei Skuratov.

Citește și : NATO afirmă că avioanele ruse ce escortau aeronava ministrului Şoigu şi au fost interceptate nu aveau un plan de zbor

TASS a mai citat o sursă afirmând că aparatul a aterizat pe un câmp lângă aeroport. Reuters nu a putut verifica imediat informaţia.

Problemele de securitate au afectat industria aeriană rusă, care a cunoscut numeroase accidente fatale în ultimii ani.

Tags: Aeroportul Internaţional JukovskiAirbus A321aterizare de urgentacrimeeamoscovarusiaSerghei SkuratovSimferopolU6178Ural Airlines
Categorii: Știrile zilei