Un avion cu peste 100 de evacuaţi din Sudan a aterizat în Olanda

Publicat:

Un avion având la bord 104 persoane evacuate din Sudan a aterizat pe aeroportul Eindhoven, în sudul Olandei, a anunţat marţi seară Ministerul olandez de Externe, scrie AFP, potrivit agerpres.

Aceste persoane au fost evacuate iniţial spre Iordania înainte de a putea urca într-un avion pentru Olanda.


Citeşte şi: Găgăuzii urăsc România și promit să lupte împotriva Unirii

“Zborul dinspre Iordania cu 104 evacuaţi la bord tocmai a aterizat la Eindhoven”, a declarat ministrul olandez de externe, Wopke Hoekstra, pe site-ul ministerului.

Şeful diplomaţiei de la Haga şi-a exprimat mulţumirea că persoanele evacuate sunt acum “în siguranţă în Olanda”, după ce “au trecut prin o perioadă foarte dificilă în Sudan”.

Printre cei 104 evacuaţi se numără cetăţeni olandezi şi persoane de alte naţionalităţi, a indicat ministerul, fără a oferi detalii suplimentare.

În total, peste 100 de cetăţeni olandezi au fost evacuaţi din Sudan, jumătate cu zboruri olandeze. Alte 70 de persoane de alte 14 naţionalităţi diferite au fost evacuate cu zboruri olandeze, a informat Wopke Hoekstra.

Citeşte şi: Războiul din Ucraina a stimulat cheltuieli militare record la nivel mondial. Situația României – Black News

Armistiţiul de 72 de ore între beligeranţii din Sudan sub egida Statelor Unite a fost parţial respectat marţi la Khartoum, în timp ce ţările străine accelerează eforturile de evacuare a cetăţenilor lor din această ţară nord-africană cufundată în plin haos.

În zece zile de la începutul luptelor din Sudan, peste 459 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 4.000 au fost rănite, potrivit Naţiunilor Unite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden începe o nouă săptămână crucială pentru destinul său politic

Biden începe o nouă săptămână crucială pentru destinul său politic Joe Biden începe o nouă săptămână de luptă pentru supravieţuirea sa politică, sub ochii Americii,...

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că ‘ia fără milă drept ţină civilii ucraineni’

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că 'ia fără milă drept ţină civilii ucraineni' Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a acuzat Rusia că ''ia fără milă drept...

Orban: Putin nu va ataca o ţară NATO

Orban: Putin nu va ataca o ţară NATO ''Niciun om serios nu poate vorbi despre o intenţie a Rusiei de a ataca NATO'', a declarat...

Un român a ajuns după gratii în Germania după ce a încercat să agațe o polițistă îmbrăcată în civil

Un român a ajuns după gratii în Germania după ce a încercat să agațe o polițistă îmbrăcată în civil Un român a fost arestat în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.