Un avion de antrenament militar s-a prăbuşit în Iran! Ambii piloţi au murit

Publicat:

Doi piloţi au murit marţi în Iran în urma prăbuşirii unui avion F-7 de antrenament militar, în centrul ţării, a anunţat televiziunea de stat, vorbind despre un “accident”, informează AFP, potrivit agerpres.

“Doi piloţi de avion au murit în accidentul care a avut loc în această dimineaţă în regiunea Anarak”, în provincia Ispahan, a anunţat Iribnews, site-ul televiziunii.


Citeşte şi: Ce se ascunde în spatele schimbărilor politicii SUA față de Cuba și Venezuela? – Black News

Aparatul, care aparţinea forţelor aeriene iraniene, decolase de la baza aviatică din Ispahan pentru exerciţii de antrenament în regiunea Anarak, a precizat aceeaşi sursă.

Avionul, a cărui misiune era “antrenamentul cu trageri” de luptă, s-a prăbuşit la ora 08:10 (03:40 GMT), a anunţat pentru agenţia oficială Irna viceguvernatorul Ispahanului, Mohammad-Reza Jannessari.

Cauzele exacte ale accidentului fac obiectul unei anchete, a adăugat el.

În ultimii ani, mass-media locale au informat despre prăbuşirea mai multor avioane de luptă în Iran.

Citeşte şi: Lituania anunţă retragerea ambasadorului din Rusia – Black News

În februarie, un avion de luptă F-5 s-a prăbuşit în oraşul Tabriz, în nord-vestul Iranului, făcând trei morţi, printre care piloţii.

Forţele armate iraniene numără circa 300 de aparate de luptă, ruseşti (MiG-29 şi Su-25), chineze (F-7), americane (F-4, F-5 şi F-14) şi franceze (Mirage F1), precum şi câteva “Saeqeh”, o versiune iraniană a aparatului american F-5, potrivit experţilor. Însă, tot potrivit experţilor, doar o parte dintre aceste aparate ar fi cu adevărat operaţionale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grădina Zoologică din Chișinău are locatari noi: Trei urși au fost aduși din Ucraina

Grădina Zoologică din Chișinău are locatari noi: Trei urși au fost aduși din Ucraina Trei urși au fost aduși la sfârșitul săptămânii trecute la Grădina...

Drapelul R.Moldova, înmânat sportivilor care pleacă la JO de la Paris

Drapelul R.Moldova, înmânat sportivilor care pleacă la JO de la Paris Drapelul Republicii Moldova a fost înmânat celor 26 de sportivi din țara noastră, care...

Gabriel Resources obține suspendarea provizorie a deciziei prin care a pierdut procesul intentat României

Gabriel Resources obține suspendarea provizorie a deciziei prin care a pierdut procesul intentat României Centrul Internaţional de Reglementare a Disputelor privind Investiţiile de pe lângă...

SHS anunță ploi însoțite de descărcări electrice în centrul și nordul țării

SHS anunță ploi însoțite de descărcări electrice în centrul și nordul țării Meteorologii anunță condiții de instabilitate în nordul și centrul țării. Potrivit SHS, în intervalul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.